Tetikleyiciler
2022 206. kitabı
Hepimizin hayatında tetiklendiği durumlar vardır. Tetiklenmek aslında, bir olaya veya duruma olması gerekenden orantısız biçimde tepki vermektir. Bu genelde korku, öfke ve hüzün şeklinde ortaya çıkmaktadır. Biri bir şey söyler ve anında parlarız veya başka bir şey söyler kendimizi paramparça hissederiz. Tetiklenmeler genelde geçmişin birer yansımasıdır. Bir insanın bizi tetikleme derecesi, bu insanın bizim için gerçekte ya da zihnimizde ne kadar önemli olduğuyla doğru orantılıdır. Örneğin derinden sevdiğimiz birinin bizi herhangi bir biçimde terk ettiğini düşündüğümüz anda tetiklenebiliriz. Bize çok eski bir travmamızı hatırlatan bir tetikleyici, söz konusu travmayı o anda yaşıyormuş gibi hissetmemize neden olur. Bu kitap, iç kaynaklarımızın hissettiklerimizle, yaşadığımız deneyimlerle, başkalarının bize yaptıklarıyla, başımıza gelenlerle ve hayatın önümüze çıkardıklarıyla baş etmemizde bize yardım eden yeterlilikleri öğretmektedir. Kendimizi içsel olarak tanıma yolculuğunda güzel bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
Psikoloji
TetikleyicilerDavid Richo · Kuraldışı Yayınevi · 202243 okunma