Elif

@el1f061
2022 71. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2022 01:25
Okunacaklar listem epey kabarıkken değerli arkadaşım Mustafa Erdem'in ilk kitabı olan Hicran Makamı'nı araya sıkıştırdım. 4 saat gibi kısa bir sürede bitirmemden de anlayacağınız üzere kitap son derece akıcı ve bitirmeden size rahat bir uyku vermeyecek cinsten :) Tüm sevdikleri tarafından yalnız bırakılan Hicran' ın buruk hikayesine şahit oldum. Annesi ile olan ayrılık kısmında gözyaşlarıma engel olamadığım gibi boğazımda bir yumru hissettim. Kitabın sonuna kadar hep annesini bekledim Hicran ile... Herkes onu terk etmiş ama o babaannesini terk etmek istemediği için hayatını değiştirebilecek kararları alamamış. Sonradan dönüp bakınca Hicran'ın hayatı için şunu diyebilirim ki tam manası ile "pişmanlık". Kitabın sonu kuzgunlara bağlanarak olumsuz durum olumlu bir algı ile sonlanmış oldu. Zaman zaman Nazan Bekiroğlu etkilerine rastlasam da bu durumun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Zira bir nehir beslendiği kaynağın izlerini nasıl taşımaz? #okudumbitti #1000kitap #Hicranmakamı #mustafaerdem
Hicran MakamıMustafa Erdem · Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık · 03 okunma