Popülarite Uğruna Aynı Konular Değirmeni
2022 120. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2022 00:39
2022 senesini değerli isim Esra Ezmeci hanımın bu kitabı ile bitirerek bu sene 120 kitap hedefi ile çıktığım bu yolda hedefe %100 ulaşmanın sevincini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne yalan söyleyeyim Süt Lekesi kitabının başarısı ortada. Keza Esra Ezmeci hanımın gerek psikoloji gerek güzel cümleleri ile de insanların fikirlerine etkili olarak dokunduğu da aşikar ama ben kitabı aşırı beğenmedim. Biraz popülarite amaçlı yazılan kitapların tekrarı için oluşmuş gibi. Ama yanlış anlaşılmasın bu olumsuz fikrimin haricinde gerek Carl Gustav Jung'un teorisi ile olan bölüm, gerekse Freudyen fikirler ile alakalı Psikoloji alanında bizlere güzel motifler sunuyor kitap. Aslında ideal ilişki nedir? sorusunun tamamen yanıt bulduğu, gerek kadın- erkek ilişkileri, gerekse insan ilişkileri açısından maddesel bazda yararlı veriler sunuyor bize eser. Toplum olarak cinsel kimliği tabu haline getirdiğimiz fikrinden dolayı, özellikle cinsellik ile ilgili olan bölüm benim aşırı dikkatimi çekti. Hem yanlış algılamalar, hem kültürel kodlar, hem kadın-erkek eşitsizliği hem de olaya insani açıdan bakarsak naif, önce kendisine saygısı olan bireyler olmalı ve dünya üzerinde geçen her günün bir anlamı olduğunu bilmemiz gerekir. 10 üzerinden 8.
Psikoloji
İz Bıraktığın Kadar VarsınEsra Ezmeci · Destek Yayınları · 20212,498 okunma