İslami Manifesto
2022 1. kitabı
İslam Deklarasyonu, tıpkı Komünist Manifesto gibi halka bir bildiri mahiyetindedir. Fakat aralarında ki temel fark, Komünizm ütopya iken İslamî düzen -tarih kitaplarını tozlu raflardan indirip inceleyenlerin malumu olduğu gibi- Hz Peygamber (s.a.v) dönemiyle başlayıp çeşitli çalkantılarla 1920'lere kadar uygulanmıştır. Günümüzde bir devletin İslami bir düzende yönetilmesini istemenin "ütopya" olduğunu reddediyoruz. Tarih, bir avuç insanın bir milletin kaderini değiştirmeleriyle doludur. Köklü bir değişim için ahlaki bir değişim elzemdir, zira ahlaki değişim olmadan yapılan "ihtilaller" kalıcı değildir. Muhakkak ki millet bu ihtilal ve ihtilalcileri en kısa sürede başından savacaktır. Buna binaen İslam "rönesansı" aynı zamanda ahlak rönesansı olmak zorundadır. Kitapta müellif bu rönesansın gerçekleşmesi için maddeler belirtmiş ve bu maddeleri öz bir şekilde açıklamıştır. İslam inkılabının silah zoruyla değil güzellikler ile olması gerektiğine dikkat çeker. Bu kitabın minvali bir manifestonun literatürde olduğunu sanmıyorum. (Kitaptan alıntılar için profilimi ziyaret edebilirsiniz.)
İslam
İslam DeklarasyonuAliya İzzetbegoviç · Fide Yayınları · 20179,4bin okunma