“Her leke
Kendisiyle çıkar.” Diyerek noktayı atmış #y:852.
#190184532 ile belirtmiş olduğum ilk kitabın sonuna gelmiş bulunmaktayım. Darısı Benden Sonra Mutluluk’a.
Okuması güzel, keyifli bir kitaptı. Özdemir Asaf genellikle gerçekçi bir dil kullanmış. Betimlerle yormadan, hayal gücüne hitap etmiş. Kimi yerde ikilikleri, kimi yerde üçlükleri, dörtlük ve beşlikleri varken tek sayfaya tek satır yazdığı da olmuş. Kimi şiirlerinde alıntılarla yola çıktığı, sanırım kendince yazdığı şiirler var. Asaf Hâlet Çelebi’nin meşhur dizelerinden biri olan
“… Benim güzel çocukluğumu / Ahmak bir ayak ezdi…” dizesinden yola çıktığı bir şiir mevcut.
Kitap yedi şiir kitabının birleşmesinden olmuş aslında. Dünya Kaçtı Gözüme, Sen Sen Sen, Bir Kapı Önünde, Yumuşaklıklar Değil, Nasılsın, Çiçekleri Yemeyin ve Yalnızlık Paylaşılmaz kitaplarından bir araya gelen güzel bir kitap olmuş. Sadece bana rahatsızlık veren şey nedense şiirlerin çoğunda iki nokta (..) var. Bildiğim kadarıyla dilbilgisinde böyle bir terim yok. Günümüzde de çok kullanılan bir terim ancak ne anlama geldiğini halde bilmiyorum.
Aslında kitap isimlerinden yola çıkarak konular hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün. Örneğin Sen Sen Sen adlı bölümde genellikle aşk teması, Yalnızlık Paylaşılmaz bölümünde ise genellikle daha bir başınalığı anlatmış. Meraklısına tavsiye ederim. Keyifli okumalar.