Özdemir Asaf

Benden Sonra Mutluluk Konusu

Bu kitapta, Özdemir Asaf'ın ölümünden sonra, arkasında bıraktığı defterlerden, dosyalardan seçilmiş şiirlerini bulacaksınız.  Bunların büyük çoğunluğu dergilerde bile görünmemiş şiirlerdir. Özdemir Asaf yoğun düşün ve duyarlıkları, çarpıcı sözcükler seçtiğini sezdirmeden, küçük dizeler halinde işlediği kısa şiirlerle verdi. Daha sonra, kimi bir kitaptan, kimi yaşamdan kopardığı izlenimlerden esinlenerek bilgece dörtlükler yazdı. Kendisiyle birlikte çağıyla ve toplumuyla hesaplaşmalarda buruk öfkesini içinde saklayan yeni taşlama biçimleri getirdi."  -Şükran Kurdakul- "İşimiz zordu. Binlerce şiir arasından bir şiir yapmak gerekiyordu. Özdemir Asaf birçok şiirinin defterlerde ve dergi yapraklarında sararmasını istemiş. Kitaplarına almamış. Kitaplarına almadığı eski şiirlerini biz de dışarda bıraktık. Şiir ayıklama işi, seçme işinin büyük bölümünü aldı. Birçok şiiri Özdemir Asaf tamamlamıştı. Gönlümüz rahat, onları kitaba aldık. Bazı şiirler ise birkaç kez yazılmışlardı, bunları da özenli bir eleştirel seçme işleminden sonra kitaba koyduk." -Doğan Hızlan-
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 56 dk.Sayfa Sayısı: 280Yayınlanma Tarihi: Ocak 2019İlk Yayınlanma Tarihi: 1983Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750818813Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Kitap ağına takılanlar

@Kitapaginatakilan
20 Ocak 2022 16:13
8/10 puan verdi
Şiirleriyle dönemine damga vuran, Çağdaş Türk şiirlerinin özgün isimlerinden olan Ö.Asaf’ın daha önce yayınlanmamış şiirlerinin toplandığı kitabının her satırında okuyucuya derin duygu yoğunluğu yaşattırıyor. Şiiri sevdiren şairlerden Asaf ile tanışmanız dileğiyle keyifli okumalar..
124 etkileşim
Mikail Balcı

Mikail Balcı

@Ogretmen_Okur
31 Ekim 2021 09:17
8/10 puan verdi
Benden Sonra Mutluluk, Özdemir Asaf'ın belki de daha önce hiçbirine denk gelmediğimiz, eserin kendi tabiriyle "dergilerde bile gözükmemiş şiirlerini bulacağımız" eseri. Esere başlamadan önce şunu söylemek istiyorum: Bazı kitaplar vardır, ilaç gibi gelirler. Öyle bir eser oldu benim
67 etkileşim
Yıldız

Yıldız

@starrybooksandplaces
16 Aralık 2022 23:40
8/10 puan verdi
Merhabalar :) Bugün, duygu dolu dizelerin şairi Özdemir Asaf'ın "Benden Sonra Mutluluk" adlı şiir kitabıyla geldim. Şiir okumayı ne çok severim bilirsiniz. Burada romanlar, öyküler vb türlerden daha çok şiir paylaştım belki sizinle. Umarım daha niceleri gelir. Şairimizin hayatına sayfamda çok kez yer verdiğim için bugün bir değişiklik yapıp bu faslı geçerek hemen kitaptan bahsetmek istiyorum. "Benden Sonra Mutluluk", Özdemir Asaf'ın ölümünden sonra ondan kalan dosyalarından, defterlerinden seçilmiş şiirlerden oluşan bir kitap. Bu kitapta şairimizin dergilerde bile basılmamış şiirleri var. Doğan Hızlan, binlerce şiir arasından seçim yaptıklarını yazmış önsöz bölümünde. İşlerini kolaylaştıran şey ise, hemen hemen tüm şiirlerin yarım kalmamış tamamlanmış olmasıymış. Hatta bazı şiirler birkaç kez düzeltilerek yazılmış Özdemir Asaf tarafından. Ayrıca önsözde şairimizin kendi yazdığı biyografisi de var. Biliyorsunuz o üslup olarak az söyler, öz söyler ama yoğundur içerdikleri... Bu şiirlerde de bunu görmek mümkün. Eserin, şairimizin külliyatını okumak isteyenler için, gelişim aşamalarını yakından takip edenler için, önemli bir kaynak olduğunu düşünüyor ve türe ilgisi olanlara bu kitabı öneriyorum. Şimdilik bu kadar. Şiirle ve sevgiyle kalın dostlar.
22 etkileşim
Nejla

Nejla

@Sonlarindayizherbirseylerin
30 Mart 04:36
Puan vermedi
*BEĞENİLENLER*(kendime not) Zamanın çizgileridir Sessiz okunur anlamları Sormadan Sonra ölümcül süreli Susmalar başlar
19 etkileşim

@okumadanasla
28 Haziran 11:19
8/10 puan verdi
Video: youtu.be/c0xSp9-xbz4 Benden Sonra Mutluluk. Özdemir Asaf’tan okuduğum ilk kitap. Benden Sonra Mutluluk, 278 sayfalık bir şiir kitabı. Asaf’ın şiirlerinden bir seçki olan kitapta daha çok bireysel temaların tercih edildiği görülüyor. Sözcüklerle oynayan şairin okura edebî bir haz
118 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Özdemir Asaf
Özdemir AsafYazar, Çevirmen · 22 kitap
Özdemir Asaf (11 Haziran 1923, Ankara - 28 Ocak 1981, İstanbul), Cumhuriyet dönemi Türk şairlerdendir. 11 Haziran 1923 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. Babası Mehmet Asaf Şura-yı Devlet'in kurucularındandır. Babasının öldüğü yıl, 1930, Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmına girdi. 1941 yılında 11. sınıfta, bir ek sınavla Kabataş Erkek Lisesi'ne geçip 1942 yılında mezun oldu. Hukuk Fakültesi'ne, İktisat Fakültesi'ne (3. sınıfa kadar) ve bir yıl Gazetecilik Fakültesi'ne devam etti. Bu arada Tanin ve Zaman gazetelerinde çalıştı ve çeviriler yaptı. İlk yazısı Servet-i Fünûn (Uyanış) dergisinde çıktı. 1951 yılında Sanat Basımevi'ni kurdu ve kitaplarını Yuvarlak Masa Yayınları adı altında yayımladı. 1962'de Mehmet Ali Aybar öncülüğünde kurulan Temel Hakları Yaşatma Derneği'nin kurucularından oldu. 28 Ocak 1981'de hayata veda eden Özdemir Asaf'ın ilk eşi Sabahat Selma Tezakın'dan Seda isimli bir kızı; ikinci eşi Yıldız Moran'dan ise Gün, Olgun ve Etkin adında üç oğlu vardır. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Özdemir_Asaf

Benden Sonra Mutluluk Sözleri ve Alıntılar

Duygu

Duygu

@duyguozates
24 Mart 00:37
Binlerce belki geçiyordu geceden..
21 etkileşim

@okumadanasla
23 Mayıs 23:12
Son isteğin nedir? Sorusu, Çok, çok kolaydır, İlk isteğin nedir? Sorusundan. Çünkü, O soruyu Kimse kimseye soramadı, Korkusundan.
354 etkileşim

@Kuleli55
07 Temmuz 11:42
“Şair oldum baktım her şey yazılmış Ressam oldum gördüm her yer çizilmiş Seyyah oldum sordum dünya gezilmiş Hiçbir yerde YENİ bulamadım ben.”
21 etkileşim

@Kuleli55
12 Temmuz 13:43
Ben her şeyi bileceğimi bilirdim de Seni unutmasını bileceğimi Bilmezdim Söyledim de iyi mi oldu
20 etkileşim
théo

théo

@vinivre
01 Haziran 15:46
Gözlerin buğulanıp daldığında Seni hep ikiye bölecek.
11 etkileşim

Benden Sonra Mutluluk İletileri

Tümünü gör
Ben de gittim düşünmeden Senin susmaların gibi Sonunda saksılardaki çiçeklerin tümü soldu.. |
Benden Sonra Mutluluk
Güneşimsin gökyüzümde, Ya da gök senin yüzünde..