Aşk Şiirleri

Lavinia Konusu

Yoğun, dosdoğru aşk şiirleri: Lavinia Kendine özgü kısa, dokunaklı söyleyişiyle genç kuşak okurların her zaman ilgisini çeken Özdemir Asaf'tan aşkın tabiatına yaraşır, arzulu, dosdoğru, çelişkili, umutlu, gerçekçi, deli dolu, özlemli, romantik aşk şiirleri: Lavinia. Söz aramızda, İkimiz de herkes gibiyiz Çırılçıplak olduğumuz zaman. (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 80Yayınlanma Tarihi: Şubat 2022İlk Yayınlanma Tarihi: Kasım 2002Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750831331Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Şeyma Agatha C.

@Wertherinkalbi
14 Ekim 10:06
10/10 puan verdi
Bu incelemeyi şairin, şiirinde bahsettiği "Kimse Sevgimi Bilmez" şarkısı eşliğinde yazıyorum. "Kimse sevgimi bilmez şarkısı Eskiden ağlatırdı beni; Şimdi düşündürüyor." Özdemir Asaf, en sevdiğim şairlerden biri. Onu neden seviyorum diye düşündüm. Kısa ve öz ama yaralayıcı kelimeleri var, defalarca okuyorum ve başka başka anlamlara geliyor zihnimde kelimeleri, kelimelerle bir kedinin fareyle oynaması gibi oynuyor, dil canbazlıklarını seviyorum en çok. Ayrıca bu kitap aşk şiirleri okuyup, uzaklara dalmak isteyen umutsuz ve umut etmeye devam eden, giden ve kalan veya gidemeyen veya kalamayan, unutmak isteyen veya anıları defalarca kez zihninde tekrar tekrar yaşayan tüm aşıklar için önerim. Şiire ilk başlayan okuyucuya da önerimdir Özdemir Asaf; kendisi gibi şiirleri de ince ruhludur, defalarca okuyunuz.
130 etkileşim
elif

elif

@Elfbulutt
03 Haziran 19:39
10/10 puan verdi
Herhalde bana siir okumayi sevdiren kitaplardan biri cok guzel siirler var bazı siirleri okurken kalbim cikacak gibi hissettim. O kadar guzel ki ama yazar en guzelini sona bırakmış
2 etkileşim
Ferah

Ferah

@FERAH
16 Ekim 2017 00:14
Puan vermedi
'' Şiir gibi bir kadına ancak şiir gibi bir hayat yakışır, dilerim hayatının bundan sonraki bölümü şiir gibi geçer sultanım ve bu kitaptaki şiirler sana ilham olur '' yazarak size kitap hediye eden bir arkadaşınız olsa hakkında ne düşünürdünüz bilmiyorum. 2014 yılını sonlarına doğru görevli
105 etkileşim
Murat YALÇIN

Murat YALÇIN

@muraterzurum
25 Ocak 22:04
10/10 puan verdi
Uzun bir zamandır kitaplığımda vardı Lavinia. Birden onu okumak geldi içimden ve dün başladım. O kadar güzel gidiyordu ki hemen bitmesin diye ara vererek okudum ama her güzel şeyin sonu gibi o da bitti. Ve ben o kadar çok sevdim ki... İçime işleyen her bir satırın altını çizdim, tekrar tekrar açıp
92 etkileşim

@Emrebuluttt
15 Temmuz 2021 16:20
9/10 puan verdi
Yazarımız 1923, Ankara doğumludur. Cumhuriyet çocuğudur.Babası günümüzün Danıştayı olan Şurayı Devlet in kurucusudur.Gerçek adı Harun Özdemir Arun dur.Galatasaray Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesinde lise eğitimi, İstanbul Üniversifesi Hukuk, İktisat ve Gazetecilik Fakültelerinde eğitimini tamamlamıştır.Tanin ve Zaman çalışmış ve çeviriler yapmıştır.Ünlü yazar
Oscar Wilde
Oscar Wilde
ın
Reading Zindanı Baladı
Reading Zindanı Baladı
çevirisi yapmıştır.İlk yazılarını Serveti Fünun dergisinde yazdi.1951 de kendi basımevini kurdu.Yuvarlak Masa Yayınları olarak kitaplarını bastırdı.Temel Hakları Yaşatma Derneği kurucularındandır.1972 de dostlarını ağırlamak için Bebek te Şimdi adında bir bar açmıştır.1981 de ölmüştür.Bu kitap, 2015 senedinde Aşk Şiirlerinin birleştirildiği bir eser olarak yayınlanmıştır. Ölümünden 34 sene sonra basımı yapılmıştır.Akademisyen Pınar Ekinci, kitaptaki aşk şiirlerinin toplanmasına vesile olan kişidir.Özdemir Asaf, hakkında kendisi yüksek lisans tezi hazırlamış.Çocuklarından
Seda Arun
Seda Arun
da bu kitapta parmağı olan bir diğer isim.Kitapta 78 tane şiir var.Hepsi aşk şiiri.Geneli kısa şiirler.Kimi umursamaz, kimi onsuz yapamaz, kimi onla bir bütün gibi düşünen, kimi sevdiğinin tüm detaylarına hayran, kimi özlem içeren aşk şiirleri.Lavinia şiirini şuraya bırakayım seveceksiniz. youtu.be/XrbCAOrNkcg Kaan Tangöze - Bekle dedi gitti şarkısının şiiri de var adı Cizik youtu.be/5AMMGHWRpJA Kitaba puanım 9.
367 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Özdemir AsafYazar, Çevirmen · 22 kitap
Özdemir Asaf (11 Haziran 1923, Ankara - 28 Ocak 1981, İstanbul), Cumhuriyet dönemi Türk şairlerdendir. 11 Haziran 1923 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. Babası Mehmet Asaf Şura-yı Devlet'in kurucularındandır. Babasının öldüğü yıl, 1930, Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmına girdi. 1941 yılında 11. sınıfta, bir ek sınavla Kabataş Erkek Lisesi'ne geçip 1942 yılında mezun oldu. Hukuk Fakültesi'ne, İktisat Fakültesi'ne (3. sınıfa kadar) ve bir yıl Gazetecilik Fakültesi'ne devam etti. Bu arada Tanin ve Zaman gazetelerinde çalıştı ve çeviriler yaptı. İlk yazısı Servet-i Fünûn (Uyanış) dergisinde çıktı. 1951 yılında Sanat Basımevi'ni kurdu ve kitaplarını Yuvarlak Masa Yayınları adı altında yayımladı. 1962'de Mehmet Ali Aybar öncülüğünde kurulan Temel Hakları Yaşatma Derneği'nin kurucularından oldu. 28 Ocak 1981'de hayata veda eden Özdemir Asaf'ın ilk eşi Sabahat Selma Tezakın'dan Seda isimli bir kızı; ikinci eşi Yıldız Moran'dan ise Gün, Olgun ve Etkin adında üç oğlu vardır. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Özdemir_Asaf

Lavinia Sözleri ve Alıntılar

07 Ocak 21:34
Sana gitme demeyeceğim, Ama gitme, Lavinia. Adını gizleyeceğim Sen de bilme, Lavinia.
4.658 etkileşim

16 Ocak 09:19
Bir kelimeye Bin anlam yüklediğim zaman Sana sesleneceğim.
1.950 etkileşim

09 Kasım 2022 21:58
Sakın bir şey bırakma yarına Yarın yok ki
1.637 etkileşim
Emire Nişli

Emire Nişli

@deadwoman
11 Mayıs 2016 08:22
LAVİNİA Sana gitme demeyeceğim. Üşüyorsun ceketimi al. Günün en güzel saatleri bunlar. Yanımda kal. Sana gitme demeyeceğim. Gene de sen bilirsin. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin. Sana gitme demeyeceğim. Ama gitme Lavinia. Adını gizleyeceğim, Sen de bilme Lavinia
1.564 etkileşim

@Emrebuluttt
15 Temmuz 2021 15:18
Geleceğim, bekle dedi, gitti.. Ben beklemedim, o da gelmedi. Ölüm gibi bir şey oldu.. Ama kimse ölmedi.
1.564 etkileşim

Lavinia İletileri

Tümünü gör
Ama ben en çok şeyi en kısa zamanda sana söyledim. Yalnız sana.
Özdemir Asaf
“Sen de gördüğümü görecekler diye ödüm kopuyor...”
Kalbimi bıraktım
Kitaba adını veren Lavinia şiirinin tek taraflı bir aşkın hikayesi olması. "Lavinia" sözcüğü aslında bir çiçek ismi ve bu çiçeğin ölüm çiçeği olarak da bilinmesi. "Lavinia" sözcüğünün bir diğer anlamı ise "hayalimdeki muhteşem sevgili" anlamına gelmesi…