Yüz Karası
2023 9. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2023 19:16
Herkese merhaba, Önyargılarla başladığım bir kitap olan ama gönlüme yer eden bir kitap oldu. Önyargım ise erkek karakter 25 yaşında ve kadın karakterın 30 yaşında olmasaydı. Ama asla hissedilmiyor bile, yazar o kadar güzel anlatmış ki iki karakteri, hiç takılmadım ilk defa... Kitaba gelirsek;(Spoiler olacak) Jackson ve Grace umutsuzluk, sevgisizlik , hayatın büyük acılarını yaşamış olan iki insanın hayatını okuyoruz. Kitapda ikisi ve bazı karakterlerin dışında onlarda kız kardeşi- arkadaşı joseiy hariç herkesten nefret ettim. Bu nasıl bir insanlık dışı -acınası insanlar topluluğu inanamadım. Grace 10 yıllık evli olduğu adam ile yakın arkdaşının büyük ihanettine uğruyor. ve doğduğu kasabaya geri dönüyor. Jackson ise kasaba kötü çocuk olan ün almış, herkes tarafından nefret edilen adamdır. Babası mike ise kasabın sarhoşu olan bir pislikti. Hikayeleri ise hayattın onları karşılaştırması ile başlıyor. İkiside hayran olmamak imkansızdı. Birbilerini nasıl iyleştirdikleri , nasıl kendilerini bulmalarını okumak cok güzeldi. Her hissi yaşadım özellikle nefreti daha büyük yaşadım. En çokta jackson olanlardan yüzünden. 10 yaşındayken annesi tarafında başka adam için terk ediliyor kendisi, babasıda bu terk edilmeye dayanamadığı için kendini içkiye vuruyor ve oğlunu hiç umursamaya başlıyor. Annesinin acı cekmesi ve pişman olduğu sahneleri okumak istedim gerçekten ama terk ettiği gün geberip ölmüş, üzüldüm mü asla?Güya dünyası oğluymuş, en çok onu sevıyormuş ama giderken oğlunu yanına almak aklına gelmiyor... Büyük süpriz kimle kaçakmış Grace peder babası ile bibirlerine aşık olmuşlar, adamda iki kızı ve karısı terk edip gideceklermiş vayy bee, ne güzel dünya bee ... nefret ettım ikisinden, arkalarında bıraktıkları kişileri düşünmeden, aşık olduk diyip kendilerini temize cıkarttan insanlardan nefret ediyorum. Asla ikiside affetmezdim asla.... sonra Grace annesi , kitap boyunca saydırdım, nasıl böyle anne olabilir diye kızını aldatan adamı tutup, ona geri dönmesi için neler yaptı ve söyledi... şok oldum okurken,... ve jackson babası mike, kendi hayatı mahvettiği gibi oğlunu hayatı bittirmiş resmen, tek derdi insanlara küfür etme ve sarhoş olmak ve oğluna kötü davranmak neden terk etme acısı yaşadığından, senin bir oğlun var bee, hem annesi hemde babsı kaybetti, yine güçlü durdu , herkes tarafından dışlandı kendinden bir canavar yarattı, sırf hayata kalmak ve babasın yaşaması için, yazıklar olsun.... Kitapda tek affetiğim karakter Grace annesi neden mi? sadakatten ötürü kendinden herşeyden vazgecmiş, onu terk eden adama olan sadakatti yüzünden kabul etmış, sevgisizlik içinde sadece ruhsuz bir insan olmuş, bunun acısını kızlarından cıkartmış ama sonradan hatası anladı... ruhsal olarak iyi olmadığından kızınıda aynısı yapmaya calışmış, kendince doğrusu o olduğu sandıgından.... sonradan kendine geldi , ondan ötürü tek affedebileceğim karakter o oldu.Okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız. Affetmeyeceğim ve mutlu sonları asla hak etmeyen 3 karakter var, Grace babası- jackson annesi ve babası aslaaaaa ama aslaaaaaa.... Yorumum uzun oldu, içimdekiler dökmek istedim. Çok güzeldi, baya severek okuduğum bir kitap oldu.. Çok çok tavsiye ediyorum. Hemen alın okuyun... Kalbinize dokunacak kitapdır. Sevgi herşeye ilaçtır ama hakedenlere...
Roman
Yüz KarasıBrittainy C. Cherry · Martı Yayınları · 20243,327 okunma
1.805 Gösterim
Ee ben bunu okumuşum meraktan geldim dur tekrar okuyam 😂😂
Tugce D.
hadi hadi , bak size beğenmediğim kitabı över aldırırım hahahah one göre :D ben kaçar , yarın görüşürüz
Bu kitapta senin sinir olduğun kişilere ben de çok sinir olmuştum canım. Gerçekten hepsi de hasta derecede manyaktı. Grace'in annesi kendi cesaret edip ayrılamadı diye kızı da aynı olsun istedi bir anne niye yapar ki bunu kızına en çok onun destek olması gerekiyordu. Millet ne der diye diye yıllarca bir yalanı yaşamak nedir? Hele o kilise yöneten adama da bakın millete akıl veriyor ama kendi yaptıkları neydi öyle. Jackson'un babası zaten dayaklık. Jackson'ın ne suçu vardı annesini kaybetti zaten bir de babasını kaybetti ve yıllarca onun ardını toplamak zorunda kaldı. Grace ve Jackson birbirine çok iyi geldi🥰
Tugce D.
@_anormal hemde nasıl onlara söylenecek çok şey var da neyse hahahah
Jackson'ın Grace'in sevdiği şeyleri keşfetmesi için yaptıkları 🫠🫠🫠
kalp kalp kalp :D
Vayyy Tuğçeden 8 puan👏🏻👏🏻👏🏻 sen hangisini sevmemiştin kız🤣
Smy hahahah olabılır :D
Selam, kitap ilgimi çekti çok mu dram ağırlıklı. Hiç tebessüm ettirecek tatlı sahneleri yok mu? Sonuna kadar dram olup mutluluğa doyamadan bitiyor mu diye korkuyorum. Almayı düşünüyorumda kararsız kaldım.
Tugce D.
istediğin kadar soru sorabılırsın:) hepsını yanıtlarım :) seveceksin , okuyunca dön bana begenıp, beğnemediğin ile ilgili :)