Hangi derde yanacağımızı şaşırdık..
2023 2. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2023 11:29
Babamın Bağlaması Kemal Varol Ucunda Ölüm Var ve Âşıklar Bayramı kitabı benim için çok çok fazla öneme sahipti. Yaşadıklarımı kitapta okumak anı defteri karıştırmak gibiydi. Arguvan'da yaşayan ve bağlama çalıp türkü söyleyip aşıklık geleneğini sürdürmek isteyen biri olarak kitaplar her zaman baş ucu kitabım olarak kalacak. Aşıklar Bayramı kitabı kapağında kendi geleceğimi gördüm diyebilirim. Bir sırt çantası bir cura saz.. Çok sevinerek ve gurur duyarak söylüyorum ki bu kitabın kapağında ufacık bir katkım var.. Kitap kapağındaki cura bana ait ve benim için mükemmel bir anı olarak kalacak. Tabi siz okurların da evine mihman oluyoruz Heves Ali ve Yusuf ile birlikte.. Kitaba başlarken içimde muhteşem bir huzursuzluk vardı. Kendi sonumu okur gibi hissediyordum. Yusuf bir kuyuya düştü ki hiç sorma.. Acı çekmeyen birine acı çekmek her zaman daha karmaşık ve zor gelmiştir. Hangisinin derdine yanacağımızı şaşırdık. Aşk ateş ile göçüp giden heves Ali'ye mi hayatı kara kışa dönen Yusuf'a mı. Arguvan'a gideceğiz Yakup emmi dediği yerde ben de bir şeyler koptu. Yolculuğu beraber yaptık diyebilirim karlı ovalardan bingöl'den elazığ'dan Arguvan'a geldik beraber. Beraber toprak attık Heves Ali'nin üstüne. Ben mezarlıkta kaldım Yusuf döndü. ( Bu bölümü okuduktan sonra 4 ay hiç bir kitap okumadım ve huzursuzluğum git gide arttı ). Yusuf babasını kaybettiğine inansaydı ya da Aylın'a mı ? Yusuf bir kuyuya düştü ve çıkması gerekiyordu .Politik mesajlar yerindeydi. Yusuf'un aylın'la yüzleşmesi o kuyudan çıkmasına sebep oldu yarım yamalak da olsa tekrar yola çıktığında ise bütün dertlerinden kurtulacaktı. İyi ki varsın Kemal Ağabey İyi ki varsın Kemal Varol
Babamın BağlamasıKemal Varol · Everest Yayınları · 20221,734 okunma