2023 3. kitabı
Okunma: 04 Mart 2023 17:05
Mina Urgan, kitabında kendi yaşantısını ve anılarını kaleme almıştır. Kitap beş bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Yaşlılık ve Ölüm, Çocukluk, Gençlik, Gençliğimde Tanıdığım Bazı Kişiler, Siyasal. 1915-2000 yılları hem dünya hem de ülkemiz tarihi açısından çok çalkantılı yıllardır. Mina Urgan ise bu dönemde yaşamış olan bir profesör, dilbilimci, yazardır. Kitapta yakın tarihten okuduğumuz birçok şahsiyetten, sosyal ve siyasi olaylardan bahsedilir. Fakat bunlar tarihi bir dil ile yazılmamıştır. Gazete manşetleri ya da tarihi belgelerden yer alan metinler bize günlük hayat ile ilgili detaylı bilgi vermez. Mina Urgan, dönemin sosyal hayatı ve tarihi şahsiyetlerin karakterleri hakkında samimi açıklamalar yapmıştır.Okuma zevki olarak keyifli ve ilginç bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Mina Urgan gerçek bir çılgın, fikirleri zamanın çok ötesi bir kadındır. Onun heyecanlı hayatını okumak bana zevk verdi. Mina Urgan’ın ömrü boyunca yaşadığı duygularını ve düşüncelerini anlatmasından çok etkilendim. Özellikle Yaşlılık ve Ölüm bölümündeki düşünceleri beni çok düşündürdü. Kitapta bahsettiği bazı olay ve kişiler şöyle: M. Kemal, Türkiye Cumhuriyeti, İkinci Dünya Savaşı, Falih Rıfkı Atay, Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Abidin Dino, Halide Edip, Sait Faik, Darbeler ve Siyasi iklim ve daha niceleri.
Hayat ve İnsan
Bir Dinozorun AnılarıMina Urgan · Yapı Kredi Yayınları · 202214,3bin okunma