Puan vermedi·556 syf.····Okunma: 06 Mart 2023 12:58 Kendi topraklarından sürgün edilircesine gitmek zorunda kalan Joad ailesi ve o ailenin bireylerinin Road66 karayolu ile başlayan uzun soluklu macerası.
Aile kendi ev ve topraklarını kaybedince bereketli topraklar olarak vaad edilen kaliforniya eyaletine yola koyulur. Neredeyse evlerinden ve arazilerinden olan çokları gibi. İnsansın yurdundan gitmesi , gitmeye mecbur bırakılmasının acısını hissettim. Varılan noktanın değip değmediğine okuyunca okuyucu karar verir diye düşünüyorum. Fakat anlaşılması gereken 1900 lerin başındaki Amerika'da bankaların, bankerlerin, büyük toprak sahiplerinin insanlar üzerindeki baskıları makineleşmenin azalttığı insan gücü ve kapitalizmin nasıl işlendiğini görebileceğinizi biliyorum. Ve onca kötü olay silsilesi içerisinde zorda kalmış insanların birbirlerinin yarasını nasıl sarmaya çalıştığını, azın bazen ne kadar çok olduğunu, yazarın dediği gibi ikinin birden önemli olduğunu hissedeceksiniz. Mücadelenin " Artık uykuyla dinlenemeyecek kadar yorduğunu." Ama yinede tüm kayıplara rağmen yaşayanlar için hayatın devam ettiğini mücadelenin insanın elindeki imkanlarla ve kendi insanlarıyla ne kadar değerli olduğunu göreceğinizi umuyorum. Elbette dünyada çok fazla satmış ve beğenilen bu kitabın
Okunması gerektiğini ve beğeneceğinizi biliyorum. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Kitaba puanım 10/8