Puan vermedi·540 syf.····Okunma: 07 Mart 2023 14:54 Çocukluğumda inandığım çok saçma bir argüman vardı. bu argümanı özetleyecek olursam: bütün başarılı kişiler en iyi özelliklere sahip ve dürüst doğru insanlar olduğunu düşünürdüm. Yani tüm olumlu özelliklere onlar sahipti benim için. Tabii ki de belli bir yaştan sonra aslında hiçbir şeyin siyah-beyaz , kesin bir sınırı olmadığını öğrendim. evet bir insan çoğu şeyin karışımı olabilirdi. Pek bir dahi den bahsedelim mi ? Pardon yoksa şey mi demeliydim : uzun bir dönem boyunca LSD kullanmış, 20’lerinde evlenmeden bir çocuğa sahip olan, dünyayı kendi gerçekliği ile şekillendiren biri. evet bu adam APPLE ‘ ın kurucusu STEVE JOBS. Bu biyografide tahmin edeceğiniz üzere jobs’ın hayatı ele alınmış ve de biyografilerin aksine akıcılığa ek olarak hayatının tüm olumlu/olumsuz yanları bahsedilmiş. Kitapta Dünyanın en değerli şirketinin sağlam bir temele gelene kadar nasıl süreçlerden , zorluklardan geçtiğini göreceksiniz. Jobs’ın kendine has yapısını ve mükemmeliyetçiliğini yansımış olan ürünlerini kullanırken kendisini tanımamak olmazdı diye düşünüyorum. Biyografi türünde okunulacaksa kesin raflarda yerini alması gereken bir kitap. olumsuzların her zaman olumsuz olmadığını hatta olumsuzluklarının sonunda mükemmeliyetçiliğini oluşturduğunu gördüğüm bir adam oldu.