Steve Jobs

2011
Domingo Yayınevi
Türler:

2018 1. kitabı
Harika kitap kişisel gelişim kitabı olarak ele alınabilir. Steve jobs gibi bir dehayı anlatan en iyi kitap. Steve jobs gerçekten büyük bir insan olduğunu nasıl karar verdiğini anlıyorsunuz. Okuduğunuz zaman hayatınız değişebilir.
Steve Jobs-Walter Isaacson
2020 10. kitabı
İkinci kez okuduğum kitaplardan birisi. 2011 yılında okumuştum. Karantina günlerinde yeniden okudum. Yazarı Walter İsaacson Harward'lı eski bir gazeteci, yazarın en sevdiğin yönü seçimini her zaman dürüstlükten yana kullanmış olması, onun için biyografisini yazdığı kişileri iyi ya da kötü yönleri gözetmeksizin yazmayı seçenlerden, yazdıklarını sormayanlardan bunu da yazayım mı, şunu da yazayım mı diye? Steve jobs biyografisini yazmasını istediğinde de geçiştiriyor çünkü herkesi yazmıyor. Örneğin Albert Einstein, Lenorda Da Vinci' yazmış bir yazar. Steve jobs'un pankreas kanseri oldğunu öğrendiğinde fikri değişiyor ve uzun süren sohbetlerle kitabını oluşturmaya başlıyor. Steve jobs ölmesine 15-20 gün kala bile konuşmaya gitmiş onunla, ölümün karşısında insanın nasıl çaresiz kalabildiğine şahit olmuş ve daha bir çok şeye, Steve Jobs'un sadece iyi yönleri yok bir çok kötü yönüne de şahit olacaksınız. Evlatlık olduğunu dahi ilk bu kitapla öğrendim. Etkısınde kaldığım, bir çok şey öğrendiğim, iyi ki de okumuşum dediklerimden
2020 13. kitabı
Merhabalar Günümüz teknolojisinin kurucularından olan Steve Jobs'un biyografisinin anlatıldığı bir eser. Doğumundan ölümüne kadar herşeyin ayrıntılarıyla anlatıldığı eserde, çocukluk yıllarında teknolojiye olan ilgisinden Apple'ın doğuşunun başarılı sürecini, çalışanlarına olan davranışı, diğer firmalar ile girdiği rekabeti ve Bill Gates ile rekabetinin ayrıntılı anlatılması da dahil olmak üzer her şeyi bulabileceğiniz bir eser olmuş. Aslında kişisel gelişim kitabı da diyebiliriz çünkü Steve Jobs un hayat ilkelerinden de bahsediliyor ve güzel dersler çıkarılabilir. Okunmasını tavsiye ediyorum iyi okumalar.
2020 218. kitabı
Bana göre Apple ve Steve Jobs üzerine yapılan en iyi biyografi, Walter Isaacson'dan geldi. Jobs'un çocukluğunu, gençliğini, aile yapısını, Apple fikrini, girişimciliğini daha iyi anlıyoruz bu kitapla birlikte... Apple'yi kurarken ve şirketinde sürekli yeni icatlar yapmak zorunda kalırken; diğer yanda tüm bu stres onu değişik bir yaşam tarzına sürüklüyor aslında... Çok şey öğrenebileceğiniz, verimli bir biyografi..
2022 13. kitabı
Alanım teknoloji olduğundan Steve Jobs ile yıllar yıllar önce tanışmıştım. Elon Musk'ın bilim teknoloji hegemonyasını Steve Jobs'dan devraldığına kimse karşı çıkamaz herhalde. Neyse demogoji yapmadan kitaba geçeyim. Tüm başta anlattıklarım ışığında kitabı aldım. Açık söylemek gerekirse kitap gereğinden fazla sayfaya sahip olduğu için tırsmakla birlikte hepsini okudum sayılmaz. Lakin eğitim hayatını didik didik ettim kendimce. Matematiği pek sevmeyen Jobs, öğretmeninin rüşveti karşılığında belki de en iyi matematikçilerden biri oluyor. Sayılı rüşvetlerden sonra tek amacı öğrenmek ve hayatının azizesi diye tanımladığı öğretmenini mutlu etmek oluyor. Hayatımın azizesi diyor öğretmenine çünkü o olmasa hapiste yatan bir mahkum olacaktı, kendi deyişine göre. Jobs 12 yaşında pala sayısı ölçen bir frekans sayacı üretmek istiyor. O zamanın şartlarında HP CEO'su Bill Hewlett'in numarasını bulup telefonda konuşuyor. Ve Hewlett bunu HP fabrikasında 12 yaşındayken işe alıyor. Ne müthiş bir şey değil mi 12 yaşında o fabrikaya girebilmek? İnanılır gibi değil. O zaman o fabrika dünyanın en iyisi, en kalitelisiydi.
Biyografi
2015 391. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2015 00:00
Bu vakte kadar Apple firması ve Steve Jobs hakkında yazılmış en iyi biyografik eser. Kitabın yazarı, Steve Jobs'un arkadaşı olduğundan ve etrafındaki pek çok insanı da tanıdığından detaylı bilgi edinmesi zor olmamış. Doğumundan ölümüne kadar her şey detaylı bir şekilde anlatılmış. Şirketi kurması, çalışanlarına olan davranışı, kovulması ve geri dönmesi, Pixar ile yaptığı çılgın filmler, iPod iPhone ve iPad icatları, Bill Gates ile olan tatlı sert rekabeti, diğer firmalara karşı olan tahammülsüzlüğü, pankreas kanseri olması ve tedavi süreci, Zen ve Budist inançları ile hayatının büyük bölümünde sürdürdüğü vejetaryenlik, diyetler, oruç tutması, ailesi ile olan ilişkileri, hayatına giren kadınlar, müzik zevkleri ve daha pek çok şey. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.
Teknoloji
Steve jobs'ı anlamak
2021 1. kitabı
Steve jobs'ın isteği üzerine yazarın harika bir iş çıkardığı kitabı. Eğer ki biraz olsun Steve Jobs ya da Apple'a ilginiz varsa okumanızı tavsiye ederim. Okuyacak arkadaşlara iyi okumalar.
2019 19. kitabı
Okunma: 13 Mart 2019 19:47
Walter Isaacsonun steve jobsun ölümünden sonra tüm gerçekleriyle anlatılmasını istediği biyografi bir eserdir. Bir dehanın hayatı Applein doğuşu,yaşanan zorlukları akıcı bir dille anlatmıştır.
2017 5. kitabı
Hayatıma yön veren adam . Tüm hayatını ilham olarak alabileceğim ender bir kişilik . Eğer iş dünyasıyla ilgilenmiyorsanız size saçma bir kitap gibi gelebilir , ama mükemmeli arıyorsanız ihtiyacınız olan şey biraz deliliktir..
2025 1. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 19:53
Son Dônemlerinde Yaşadığı Konfor Hiçte Kolay Olmamış. Zorluklar, Tuzak Kuran Arkadasları. Sonrası Kıskançlıklarla Mücadeleyle Geçen Bir Ömür. Bugün iPhone 16 Piyasadayken Kurucusu Jobs Sadece 4'ü Görebildi. Neymiş Aslında Hayatı Çokta Şeyetmemek Lazım mış.

Walter IsaacsonYazar · 8 kitap
Walter Isaacson (20 Mayıs 1952) bir biyografi yazarı . Aspen Enstitüsünün Başkanı ve CEO'su, CNN'de Yönetici ve Time'da Editör. Henry Kissinger, Benjamin Franklin, Albert Einstein ve Steve Jobs'un biyografilerini yazmıştır.