2023 2. kitabı
Nazan Bekiroğlu okumayı sever misiniz? Kalemini, duruşunu çok beğendiğim bir yazardır Nazan hoca. Kitaplarının da hepsi birbirinden güzeldir. Hepsini gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Dili ağır gelse de onun keyfine varmak bambaşkadır. Özellikle Nar ağacı kitabını okurken ayrı bir lezzet alacağınıza eminim Kitap Tebriz'li bir tacir olan Setterhan ile Trabzon'lu Zehra'nın kavuşma hikâyesini, Balkan Savaşından 1. Dünya savaşına kadar olan felaketleri, muhacirliği, savaşın yok ettiği hayatları, insanların evinden yurdundan edilmesini, başlamadan bitmek zorunda kalan aşkları anlatıyor. Nar ağacı bir çok ömrün mazinin sevdanın acının gurbetin savaşın muhacirliğin gitmenin kalmanın gidememenin bu gökyüzü altında nelerin yaşandığının ve daha nicelerin yaşanacağını anlatan her cümlesiyle tüm duygusuyla içimi ezen bu coğrafyanın ev sahipliğini yapan ayrı acılar ayrı dertleri olan iki insanın bir araya gelmesini ve bundan bir gelecek olmasını ancak bu kadar güzel anlatabilirdi.. Nar ağacı tam anlamıyla zaman yolculuğu yaptırdı. Elinize alınca kitap akıp gidecek ve neden erkenden bitti diye hayıflanacaksınız bile :)
Nar AğacıNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202534bin okunma