Puan vermedi·272 syf.··Beğendi
···Okunma: 16 Mart 2023 01:23 Aziz Nesin hiçbir zaman şaşırtmadı. Hangi kitabını okusam hiç sıkılmadan, şikayet etmeden, bitmemesini isteyerek okuyorum.
Her zaman olduğu gibi Aziz Nesin'in bu kitabında yine ağlanacak hallere gülüyoruz. Zübük karakterini aslında her gün görüyoruz televizyonlarda bununla beraber zübükler olduğunu da biliyoruz televizyonların başlarında. Zübük kimse tarafından sevilmeyen bir karakter. Özellikle herkes yalan attığını düşünmesine rağmen her işini zübüğe gördürmeye çalışır. Çünkü tatlı dil ve sorgusuz inanmaya hazır kişiler oldukça bu böyle sürüp gider. Özellikle kişisel çıkarlar için bu durum vazgeçilmezdir. Kitapta eğitime yapılan göndermeler bir harika. Özellikle siyasilerin halk gerçeği doğruyu bilir, yapar derken ne kadar sahte olduğunu çok güzel işlemiş Aziz Nesin. Köy yerlere tek bir öğretmen göndermekle halkın kalkınıp bilinçlenmeyeceğini eğer bir kalkınma yapılacaksa bu taşın altına herkesin elini koyması gerektiği gerçeği de ufkumu açtı. Spoi vermemek için sadece bende uyandırdığı fikirleri yazdım. Kesinlikle hayatınızda bir kez bile olsa Aziz Nesin okumalısınız. Bir kere okursanız gerisi kesinlikle gelir zaten.