Nazende
2023 19. kitabı
Nazende Muhammed Akif Bayraktar İNCE KAR Yıldızlar dökülüyor geceden Bir piyano, bir de keman Titriyorum sokaklarda İçim ılık ılık ısınırken Yıldızlar dökülüyor geceden Piyanonun yetim tuşları Kapanıyor gözlerim Gözlerini düşünürken Yıldızlar dökülüyor geceden Kemanın ağlayan telleri Ağırlaşıyor adımlarım Yüreğim koşar adımken Yıldızlar dökülüyor geceden Bir piyano, bir de keman Titriyorum sokaklarda İçim ılık ılık ısınırken Yazar, şair ve hekim olan Muhammed Bey’nin birbirinden keyif alarak okuduğum üç şiir kitabının ilki olan #nazende ile sizlerlerleyim bugün sayfa dostlarım. Her şiir kitabı paylaşımımda olmasada genellikle belirtirim; şiirler birkaç satıra sayfalar dolusu anlamlar sığdırabilen, kendi küçük etkisi büyük eserlerdir. Şairlerimiz sıradan gibi görünen bir satıra öyle büyük anlamlar yükler ki kelimelerin gücüne şaşırır kalırız çoğu zaman. Ama maalesef şiir, edebiyatın biraz ilgiye muhtaç kalmış yanıdır. Herkes şiir okumayı sevmez, dahası her kitap okumayı seven de şiiri sevmeyebilir. Bir de gerçekten şiire gönül vermiş insanlar vardır ki sanırım onlardan biri olabilirim bende. Ve muhakkak #svdsmyhknhergüne5şiir etkinliğimle günlük şiir okumamı keyifle yaparım. Ve her zaman dediğim gibi şairlerimiz ve bizlerle buluşturdukları şiirleri iyi ki var Birbirinde keyif alarak okuduğum ve altmış altı şiirden oluşan #nazende şiir kitabım şiir sever tüm dostlarıma kesinlikle TAVSİYEMdir. Syf: 105 ANSIZIN Bana sorma sevgiyi Sana anlatamam kalbimi Ama bilki severim bulutu Yağmuru sana damlayınca Bana sorma sevgiyi Sevginin bilmem şeklini Ama bilki sabır kaderi Ansızın sana rastlayınca
Şiir
NazendeMuhammed Akif Bayraktar · Luna Yayınları · 017 okunma