İlk Yayın Tarihi:
2022
Luna Yayınları

Nazende
2023 19. kitabı
Nazende Muhammed Akif Bayraktar İNCE KAR Yıldızlar dökülüyor geceden Bir piyano, bir de keman Titriyorum sokaklarda İçim ılık ılık ısınırken Yıldızlar dökülüyor geceden Piyanonun yetim tuşları Kapanıyor gözlerim Gözlerini düşünürken Yıldızlar dökülüyor geceden Kemanın ağlayan telleri Ağırlaşıyor adımlarım Yüreğim koşar adımken Yıldızlar dökülüyor geceden Bir piyano, bir de keman Titriyorum sokaklarda İçim ılık ılık ısınırken Yazar, şair ve hekim olan Muhammed Bey’nin birbirinden keyif alarak okuduğum üç şiir kitabının ilki olan #nazende ile sizlerlerleyim bugün sayfa dostlarım. Her şiir kitabı paylaşımımda olmasada genellikle belirtirim; şiirler birkaç satıra sayfalar dolusu anlamlar sığdırabilen, kendi küçük etkisi büyük eserlerdir. Şairlerimiz sıradan gibi görünen bir satıra öyle büyük anlamlar yükler ki kelimelerin gücüne şaşırır kalırız çoğu zaman. Ama maalesef şiir, edebiyatın biraz ilgiye muhtaç kalmış yanıdır. Herkes şiir okumayı sevmez, dahası her kitap okumayı seven de şiiri sevmeyebilir. Bir de gerçekten şiire gönül vermiş insanlar vardır ki sanırım onlardan biri olabilirim bende. Ve muhakkak #svdsmyhknhergüne5şiir etkinliğimle günlük şiir okumamı keyifle yaparım. Ve her zaman dediğim gibi şairlerimiz ve bizlerle buluşturdukları şiirleri iyi ki var Birbirinde keyif alarak okuduğum ve altmış altı şiirden oluşan #nazende şiir kitabım şiir sever tüm dostlarıma kesinlikle TAVSİYEMdir. Syf: 105 ANSIZIN Bana sorma sevgiyi Sana anlatamam kalbimi
2023 46. kitabı
@dr.akifbayraktar Sarimiz bu kitabında da düşüncelerini yoğurup tam kıvamında bizlere sunmuş . Bu kez konumuz aşk,sevgi ağırlıklı olmuş .Çekip gidenler,imkansızlar, yasaklılar var şiirlerinde.Hasret,özlem var. Ben şairimizin üçüncü kitabını da severek okudum .Ruhumu tıka basa güzel siirlerle doyurdum . Sıra sizde arkadaşlar ,şiirle kalın KONUŞMA Bitmişti konuşulacaklar Masaya sessizlik düştü Bir servi titredi rüzgârda Yazısına boyun büktü Bitmişti konuşulacaklar Dudaklarımız uydu yasaya Mürekkebi bitti kalemin Atılmayı bekledi masaya Bitmişti konuşulacaklar Susmamıştı gözlerimiz Bir servi öldü, bir kalem bitti Gözlerimizden aktı sözlerimiz
2022 25. kitabı
Okunma: 09 Mart 2022 00:00
Muhammed Emin - Nazende Merhaba şiir severler Şiir okuyunca içimdeki herşey buharlaşıp gökyüzüne doğru süzülüyor gibi hissediyorum. Şiir kitapları öyle bir defa okuyup geçilecek kitaplardan değildir. Arada içinizde farklı yoğun duygular hissettiğinizde kapağını açıp, duygularınıza tercüme arar ve cümlelere dönüşmüş halini okursunuz. Duyguların, düşüncelerin cümleye dönüşmüş halini aşağıya bırakıyorum. Şiirle Kalın
2023 43. kitabı
Kitap 66 adet şiirden oluşuyor. Yazarımız şiirlerinde aşk, sevgi, özlem, ayrılık acısı gibi birçok konuya yer vermiş. Kitabı ben çok severek okudum. Tüm şiir sevenlere tavsiye ederim. Sizler için en sevdiklerimden birkaç dize bırakıyorum. Keyifli okumalar. GİTME Gözlerinde yol görünüyor Varışın benden ırak, gitme Gidişin ruhu sömürüyor Fakire zulmü bırak, gitme Düşünmeden yoluna gidersin Gözlerinle " hoşça kal" dersin Sensizliğe beni sürgün edersin Sensizlik bana uzak, gitme İMKANSIZ Sen gecelerimin hayaleti Müebbetimin esareti Kavgalarımın cesareti Cehennemimin ziyareti Sen şairsin bense kalemin Sen yangınsın bense alevin Sen zindansın bense esirin Sen imkânsızsın NAZENDE Ben aşk elinde bir meczubum Yüreğimi âlem bilir, Nazende
NazendeMuhammed Akif Bayraktar · Luna Yayınları · 017 okunma
İnsan bazen birini değil,onun yanında hissettiği hâlini özler.
2026 22. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 21:43
Nazende”, tam da başlığa yerleştirdiğim cümlesindeki duygunun etrafında dolaşan bir kitap. Hüzünlü ama zarif; kırgın ama sakin bir anlatısı var. Kitabın en güçlü yanı, “eksiklik” hissini çok yoğun vermesi. Karakterler yalnızca birine değil; geçmişlerine, kaybettiklerine ve olamadıkları kişilere de özlem duyuyorlar. Özellikle sevmenin bazen insanı iyileştirmek yerine daha kırılgan hâle getirdiği düşüncesi kitap boyunca hissediliyor. Eleştirel açıdan bakınca ise bazı okurlar için fazla melankolik gelebilir. Yer yer tekrar eden hüzün duygusu ve ağır iç konuşmalar, hareketli olay örgüsü seven okuyucuları yorabilir. Ama duygusal yoğunluk arayan biri için bu durum kitabın en güçlü tarafına dönüşüyor. Çünkü kitap “ne oldu?” sorusundan çok “insan ne hissetti?” sorusuyla ilgileniyor. Özellikle duygusallığın bodrum katında kitaplarda duyguları çok yoğun arayan arkadaşlar için dostluğu güzel bir kitap. Kitaplarınızın bol olmadı dileğiyle, keyifli okumalar dilerim.
2023 20. kitabı
Okunma: 08 Mart 2023 00:50
Herkese merhaba bugün sizlere içerisinde anladığım kadarıyla aşk, ayrılık ve özlem duygusunun ağır bastığı bir şiir kitabı ile geldim. Hoş bir şiir kitabıydı. Şairin okuduğum ilk kitabıydı. Diğer şiir kitaplarını okumak içinde sabırsızlanıyorum açıkçası. Normalde çok şiir okuyan bir insan değilim ama bu ara fazlasıyla şiir okuyorum. İyi de gelmiyor değil yani. Şiirlerin ağır bir yazımı olmadığı için rahatlıkla okudum. Sade tasarımı olan kitapların kapakları her zaman ilgimi çekmiştir. Bu kitabın kapağı da sadeydi ve hoştu. Olumsuz yorumlayabileceğim bir kısım göremedim. Şairimizin kalemine sağlık. Bu arada belirtmeden gitmemeyim 17. Sayfadaki Uzaklık şiiri favorim oldu. Hatta buraya da bırakayım; Yıldızlar gibisin Parıldayan, Umut dolu, Bir ışık karanlıkta, Ve bana yakın görünsen de, Aslında milyonlarca ışık yılı Uzaklıkta. Kendinize iyi bakın kitaplarla dolu sağlıklı bir gün dilerim.
2022 23. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2022 18:55
Merhabalar Sevgili Şiir Severler. Yazar Muhammed Akif Bayraktar'ın kaleminden Nazende adlı şiir kitabını sizlere tanıtmak istiyorum. Kitap içerisinde 66 adet şiir yer alıyor. Yazarımız satırlarda hayali, umudu,sevgiyi, özlemi ve daha birçok duyguyu kaleme almış. Şiirleri okurken çok keyif aldım. Şiir severlere keyifli okumalar dilerim. Yazarın kalemine sağlık.
2023 20. kitabı
Merhabalar. Bugün kalemi ile yeni tanıştığım bir yazarın kitabı ile buradayım. Kitabımız bir şiir kitabı ve hissedilen duyguları başarılı bir şekilde aktarmış. Aşk, sevgi konuları başta olmak üzere birçok konularda şiirler yer alıyor. Duyguları hissettirişi, birçok kişinin yaşadığı duyguları aktarışı ve insanın kendini yalnız hissetmediği satırlar mevcut. Şiirleri okurken yazarın tasvir ettiği yerler aklımızda canlanıyor. Satırlar aslında zihnimizde hayat buluyor. Yazarın okuduğum iln şiir kitabı olmasına rağmen oldukça etkiledim. Kalemi oldukça başarılı ve sağırlar oldukça zarif bir şekilde yazılmıştı. Kitap kapağının renk tonları güzel, bunun yanı sıra kitaptaki fontlar uyumlu ve kapak bütünlüğü de oldukça başarılı gözüküyor.
2023 5. kitabı
Gri havalar gibisi yoktur benim için. Hem kendimi dinlerim böyle bir günde hem kainatı. Dışarda hele hafif bir esinti ve yağmur varsa tam olarak şiir zamanıdır. Yine öyle bir gün Afyon'da. Ve ben bu güzeller güzeli kelama dayadım sırtımı. Dinledim usul usul neler varsa heybesinde bana da döksün diye. O kadar güzel hasletler fısıldadı ki kulağıma bu kelam ben derdine derman olmak gibi bir amaç gütmedim o da derdini bana yüklenmek gibi bir uğraşa girmedi vesselam Anlattıkça açıldı, dinledikçe kapandım. Yeri geldi beni bana anlattı, yeri geldi sustu ben tamamladım. Ama hep bir konuşma hasıl oldu aramızda. Kısacık sözlerinde ne derin yaralar, uzayıp giden mısralarda ne acı bekleyişler saklı bir bilseniz. Ben dinledikçe yandım, o anlattıkça harladı. Anlayacağınız öyle bir kelam okudum ki bir şiir kitabından beklediğim her şeyi karşıladı benim gözümde. Neden mi? Hep derim ya az sözle çok şey anlatan şairler her daim var olsunlar diye. İşte sevgili @dr.akifbayraktar hocam da bunlardan biri oldu benim hafızamda. Hocam kaleminize mürekkep, ömrünüze sağlık diliyorum kaleminiz daim olsun inşaAllah Kitap hiç bitmeseydi dedim ama o kadar yıldızlı satır bıraktı ki çok şükür buna da. Her güzel kitabın bir sonu olduğu gibi o da sözünü bitirdi ağır ağır yürüdü gitti. Ama Elhamdülillah ki iki kelamı daha var okuyacağım o yüzden mutlu ayrıldım sohbetinden Kitapta beni en çok etkileyen yerlerden birkaçını buraya bırakıyorum ki eserle aranıza köprü kursun "Sızın göğüs çeperimde sol diye Sanma can yanılmaz, unutulursun. Sevdan ezelden ebede yol diye Sanma yol dönülmez, unutulursun." "Yaşamak kaderim değil meselemle Marifet güzel bakmakmış, anladım." "Aşıklar bendeki sene şiir desin Yüreğimdeki neşede, kederdesin Dünyamı kaplamışsın, her yerdesin Gözlerin kalbe sefir, Nazende"
2023 32. kitabı
@dr.akifbayraktar kaleminden severek okuduğum şiir kitaplarından birisi. Az sözle çok yoğun duygular ve düşünceler aktarabilme sanatıdır, şiir. Yazarımız da bunu su misali akarcasına anlatmış. Hiç bitmesin istedim. Ama artık benim başucumda olacak bu şiir kitapları her daim okuyacağım inşallah. Sizin de kaleminiz daim olsun @dr.akifbayraktar . Sessizlik lisan iken demde Binbir söz ettim de geldim Yalnızlık fersahken âdemde Koca arza yettim de geldim Nâr-ı aşkta gözlerin kömür Al bu aşkı gönlünce sömür Fani canda sürer iken ömür Ben özde bittim de geldim Ere mihnet midir doğu batı Cana minnet şahta iken atı Senden gayrı her bir fırsatı El tersimle ittim de geldim Göğe uzanır âşığın iki kolu Maşuk’un yolu dikenle dolu Aşkın gösterdiği cümle yolu Yalın ayak gittim de geldim . Mahiyet Hisler kainattan büyüktür Aşka kıyas, ufaktır yaşamak Dağlardan ağır yüktür Yüreğinde aşkı taşımak . . .

Muhammed Akif BayraktarYazar · 3 kitap
Muhammed Akif Bayraktar, 1997 yılında York, Kanada'da doğmuştur. 18 yaşına kadar Toronto, Ontario'da yaşayan şairimiz, "Point Blank" isimli İngilizce romanını yazdığı bu yıllarda lise eğitimini tamamlamıştır. York Üniversitesi'nde Biyomedikal Bilimler Bölümü'ne kabul edilmiş, fakat orada başlamak yerine, Türk üniversitelerinin kabul ettiği bir sınavdan aldığı puanla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak vatanına dönmüş ve burada tıp eğitimine başlamıştır. Türk edebiyatıyla tanıştıktan sonra Türkçe hikâyeler ve şiirler yazmaya başlamıştır. Bezm-i Edebiyat Topluluğu'nu kuran Bayraktar'ın yazarlık ve şairlik macerası inşallah ömrü boyunca devam edecektir.