Çocuk Hırsızı | Kitap Yorumu
2023 65. kitabı
Herkese selam! Bir hafta civarı önce bitirdiğim ve pek beğenmediğim bir kitap yolculuğuydu bu. Peter Pan retelling kitabıyla karşınızdayım! Kitabın konusuna geçmeden önce kitabın çizimli bir kitap olduğunu söylemek isterim. Yazar Brom aynı zamanda çizer. Çizimler kitaba ayrı bir hava katmış. Çizimler kitaptan bile güzeldi hatta. Çizgi roman olmasını tercih ederim böyle bir konunun. Bazı konular vardır, çizgi roman ya da anime/ film/ dizi şeklinde çok güzel durabilir fakat bir roman olduğunda pek ilgi çekici olmaz ya… Bunun konusu tam olarak böyle. İnsanda ‘keşke romandan başka bir şeyler’ olsaydı bakışı uyandırıyor çünkü roman olarak güzel durmamış. "Peter çevik, cesur ve haylazdı… Ve tüm çocuklar gibi oyun oynamayı seviyordu, her ne kadar oyunları kanlı bitse de. Gözleri altın gibi parlayan Peter sana gülümsediğinde artık ömür boyu dostun olurdu ama çok da güvenilir bir dost sayılmazdı ve seni götürmeyi vadettiği yer Varolmayan Ülke değildi. Eğer Peter onu kurtarmasaydı on dört yaşındaki Nick uyuşturucu satıcıları tarafından öldürülecekti. Şimdi bu karizmatik çocuk onu asla büyümeyecekleri; perilerin, canavarların ve sonsuz büyünün var olduğu gizli bir yere, maceraya davet ediyordu. Nick, Peter'ın peşinden bu yere gittiğinde onun “Şeytanlar” adını koyduğu, kayıp ve çalınmış çocuklardan oluşan vahşi kabilesiyle birlikte Kaptan ve askerlerine karşı savaşmayı öğrenecek ya da ölecekti. Çocuk Hırsızı Peter'ın karanlık geçmişi bu süreçte su yüzüne çıkacaktı." Kitap maalesef elimde süründü: Tamı tamına iki hafta. Kitapta oluşturulan dünya güzeldi fakat dili bana akıcı gelmedi. Sürekli, sıklıkla sıkıldım ve bitirmek için kendimi zorladım. Benim gibi bir kitabı ararken özellikle bağlanabileceğiniz bir kitap arıyorsanız ve tarzlarımız uyuşuyorsa bu kitabı sevebileceğinizi düşünmüyorum. Ama okuduğu kitaplarda karakterlere bağlanmadan olay akışına odaklanarak okumayı seviyorsanız ve retellinglere ilginiz varsa –benim de vardı :’)- bu kitaba göz atmayı deneyebilirsiniz. 4|10
Çocuk HırsızıBrom · İthaki Yayınları · 2021238 okunma