2023 5. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 12:17
Romanı okumaya başlamadan önce romanda adı geçen kahramanların; Sabahattin Ali, Peyami Safa ve Necip Fazıl’ı yansıttığını öğrendim. Bu bilgi kitaba olan ilgimi arttırdı. Okurken empati yapabilmek kendinize hem bir şeyler katmanıza hem de kendinizi İçimizdeki Şeytan Sabahattin Ali tanımanıza yardımcı oluyor. Romanın başından beri Ömer’in yaşadığı her şeyin farkında olduğunu fakat tercihlerini anlık seçtiğini, daha sonra bu tercihlerini içinde var olduğunu söylediği bir şeytana yüklediğini sonuna kadar göreceksiniz. Yaptığımız ya da yapacağımız her şey aslında gerçekten ne istediğimizi bilmek ve ne yaptığımızı karşılaştırmak arasında geçiyor. Her şeyin farkındayız, bir şekilde bazen hislerimizle bazen tecrübelerimizle yaşadıklarımızı analiz ederek yaşayacaklarımızı şekillendirmeye çalışıyoruz. İnsanız düşünüyoruz, farkındayız. Bazen cömert bazen bencil olabiliyoruz. Tercihlerimiz kötü olduğunda gerçekten içimizdeki şeytanın tesiri mi yoksa aklımızın eseri mi bunu bilmek ve cevabını bulmak için gerçekten okunması gereken bir eser.
İnceleme
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,8bin okunma