Eşitiz ama farklıyız
2023 3. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 23:52
Merhaba ben ve benim gibi hormonlarının mağduru olan 23- 35 yaş aralığındaki bütün kadınlar. Ve yine merhaba kitabı muhtemelen kız arkadaşının tavsiyesi (baskısı) üzerine okumuş xx kromozomlu karşı cinslerim. Ama asıl olarak gerçekten ilgisini çeken okuyuculara merhaba demek. Uzun bir selam sabah muhabbetinden sonra kitabı ele alıyorum. Kadınlar ve erkekler… Öncelikle şunun üzerine basarak söylüyorum eşitiz ama farklıyız. Böylesine farklı gezegenlere mensup iki farklı cinsin nasıl olurda aynı gezegende bulunup birbirine ihtiyaç duyan bireyler haline gelmeleri akıl işi değil doğrusu. Bu farklılıklar ortaya bazen kaos bazen ise farklılıkların getirdiği mükemmel bir renk cümbüşü serer. İşte tam da bu kaosların kaynağı olan iletişimi ele alan ve gerçekten ilişkileri rayına oturtmayı sağlayan okunmaya değer bir kitap olduğunun ısrarla üstüne basıyorum. Yazar Gray, erkeğin suskunluğunun kadında panik telaş ve korkuya sebebiyet verdiği, kadındaki içe dalgalanmaları da kısa süreli dönemlik bir ruh haline sahip olduğunu erkeğin bu davranışlardan ötürü artık sevilmediğini hissettiği daha birçok kadın-erkek ilişkisinde ki davranış ve düşünceleri ele alarak sağlıklı uzun ömürlü iletişim kurabilmenin mümkün olduğunu sabır, anlayış ve en önemlisi doğru üslupla gerçekleşeceğini bizlere çok güzel biçimde anlatmış. Unutmamamız gereken asıl şeyin bu günkü davranışlarımızın aslında çocuklukta ailemiz tarafından bize çapalandığıdır. Sevgimizi gösteriş şeklimiz, üslubumuz gibi davranışların bize küçüklükten nasıl verildiğiyle alakalı olduğunu biz istediğimiz takdirde düzeltebileceğimizi aktarmıştır. Unutmamak gerekir ki hepimiz bazı süreçlerden geçeriz, istemeden de olsa yanlış anlayıp yanlış davranışlarda bulunuruz. Unutmamalıyız ki onlar erkekler venüsten kadınlar da marstan geldi. Farklılıklarımızı hatırlayarak tolere etmeyi öğrenmeli ve kendimizi bu konuda geliştirmeliyiz. Kendimizi toprak olarak varsayarsak işlenmeye ihtiyacımız olduğunu unutmamalı ve gelişime açık olmalıyız.
İlişkiler
Erkekler Marstan Kadınlar VenüstenJohn Gray · Altın Kitaplar · 20244,490 okunma