SONUNDA BİTİREBİLDİM AJXBJXBS
2023 10. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 21:10
Ben bu kitabı okumaya tamı tamına 3 kez başladım ve bundan önceki iki sefer de yarım bıraktım. Bunun nedenini iki şeye bağlıyorum aslında. İlki Dostoyevski'nin okuduğum ilk kitabıydı bu. Ve Dostoyevski'ye başlamak için yanlış bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi kitabın kalın olması (687 sayfa), kitap karakterlerinin her birinin en az 2-3 tane adı ya da lakabı olması, (dolayısıyla akılda tutması epey zor) konunun yavaş işlenmesi betimlemelerin olması vs vs... İkinci neden ise kitap okumaya yeni başlayan birinin böyle ağır bir kitap okumasını doğru bulmamdandır. Ama tabii o iki seferde bunları bilmiyordum ve kitaba başlamış bulundum. 36 gün önce ise bu kitaba tekrardan bir şans vermek istedim. Bu kitabı yarım bıraktıktan sonra ise yazarın Yeraltından Notlar kitabını okudum. Önceki iki seferden artık okuya okuya kitabın başlarını ezberlesem de kitabı okumak için oraları da tekrardan okudum. Kitaba başlama aşamam böyleydi şimdi kitap hakkındaki yorumlarımı yapacağım. (Spoiler yok) Raskolnikov karakterini bir katil olmasına rağmen çok sevdim ve sempatik buldum ben. Sonya ile de çok shipledim hsbidbxjs. Raskolnikov romanda kocakarı'yı öldürüyor ve bunun insanlık için faydalı olduğunu insanlığı sömüren biti ortadan kaldırdığı için işlediği şeyin bir cinayet olmadığını savunuyor. Ben açıkçası raskolnikov gibi düşünmüyorum çünkü ne olursa olsun ortada bir can var ve hocanın da bir yaşama hakkı var kast edemeyeceğimiz... Kitap zaten raskolnikov'un koca kocakarı'yı öldürmesi ile başlıyor geri kalanında ise raskolnikov'un işlediği suçun etkisiyle kendisiyle olan iç hesaplaşmalarını anlatıyor. Konusuna daha fazla girmek istemiyorum okuyunca anlarsınız zaten. Vallahi okuyunca hayatımda çok da bir şey değişmedi jabxjsbsj ama konu güzel işlenmiş. Dostoyevski okumak isteyenler için güzel bir kitap (Tabi önce daha hafiflerini okuyun benim hatama düşmeyin hajxbjx) İncelememi beğendiyseniz beğenip yorum atabilirsiniz destek olmak için. Siz de bu kitap hakkında isterseniz yorumlarda bulunabilirsiniz bu beni çok mutlu eder. Hoşça kalınnn Suç ve Ceza Fyodor Dostoyevski
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025194,5bin okunma