2023 4. kitabı
Okunma: 07 Mart 2023 04:33
Işıl Işık Okumaya hediye kitaplarla devam ediyorum. Yazarın okuduğum ilk romanı. Çok eski bir roman. İlk yayınlanış tarihi 1898. İkdam gazetesinde yayınlanmış. Mürebbiye kelimesi ile başlayalım. Arapça kökenli kelime, dadı demek. Romandaki mürebbiye, Fransız Anjel. Fakat Anjel, bir dadıdan daha başka vasıflara sahip. Eski bir fahişe olan Anjel, bir İstanbul beyefendisinin evinde mürebbiye olarak işe başlar. Çok zeki ve kurnaz bir kadındır. Öyle ki, evdeki bütün erkekleri biribirine düşürür... Yazarın kalemi oldukça güçlü, tasvirleri usta işi. Ne de olsa Hüseyin Rahmi Gürpınar. Bir kadının isteyince şeytandan bile daha tehlikeli olabileceğinin misali gibi Anjel. Sevdim. Son olarak, değerli hediyesi için arkadaşım Hülya KAZAK'a çok teşekkür ederim. Hüseyin Rahmi Gürpınar
MürebbiyeHüseyin Rahmi Gürpınar · Puslu Yayıncılık · 201911,2bin okunma
Hüseyin Rahminin okuduğum ilk kitabıydı. Çok severek ve beğenerek bitirdim. Eserlerinde 19 ve 20’nci Yüzyıl başındaki İstanbul yaşamını gerçekçi bir biçimde yansıtmış. Günümüze dekte tazeliğini korumuş. Sen de güzel yorumladın Oğuzhan. Tebrikler. Teşekkür ederim. Beğenmiş olmana sevindim. 🙏📚🙋‍♀️🍀
OĞUZHAN AKÇAKOCA
Ben teşekkür ederim Hülya. İyi geceler diliyorum. 💐🙋‍♂️