Mustafa Kemal
2020 2. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2020 00:00
Bu kitap, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ve devrimlerini, anlatıcı bir dille sunuyor. Kitapta, Atatürk'ün kişiliği, liderlik özellikleri ve fikirleri hakkında derinlemesine bilgi edinebilirsiniz. Yılmaz Özdil, yalın ve akıcı bir anlatım tarzıyla Mustafa Kemal'i daha yakından tanımamıza yardımcı oluyor. Kitabın içinde beğendiğim en güzel sayfa, Atatürk'ün yurt dışındaki seyahatlerine ve bu seyahatler sırasında edindiği deneyimlere değinilen bölüm. Bu sayfada, Atatürk'ün dünya görüşünün nasıl şekillendiğini ve bu deneyimlerin, daha sonra gerçekleştirdiği devrimlerde nasıl etkili olduğunu görebilirsiniz. Özellikle Sofya'da geçirdiği dönem ve buradaki gözlemleri, onun fikirlerini nasıl etkilediğini anlamak açısından oldukça önemli. Mustafa Kemal, sade ve etkileyici bir şekilde Atatürk'ün hayatını ve başarılarını ele alan bir kitap. Yılmaz Özdil'in doğal anlatımı sayesinde, Atatürk'ü ve dönemini daha iyi anlayabilir ve onun vizyonunu takdir edebilirsiniz. Kitap, Atatürk'ü daha yakından tanımak isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim.
Tarih
Mustafa KemalYılmaz Özdil · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201815,7bin okunma