2023 1. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2023 16:52
Merhaba değerli 1000k ailesi, çok uzun zaman sonra bir inceleme ile döndüm siteye. “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” bana göre hızlı ve çabucak biten bir serüven oldu, kitabı okurken aşırı yormadı ya da dili karmaşık gelmedi. Kitap bazen kendi gençlik yıllarımı hatta belki de herkesin o çocukluktan ergenliğe oradan gençliğe ve yetişkinliğe geçişiyle yaşadığı ufak tefek aşk kaçamaklarını hatırlattı. R gibi sadakatsiz ve belkide aşkı hiç bilmeyen bir adam için Bilinmeyen kadının o aşkı bana göre çok fazlaydı, kitabı okurken aşk gerçekten bu mu dedim hep, aşk bu kadar kendinden vazgeçmek mi, sahi insan en çok kendini feda ettiğinde mi aşık oluyordu. Bence hayır bunların hiçbiri gerçek aşk değildi, burada kadın saplantılı bir aşkın peşindeydi, birini sevmek bu değildi bana göre. Sevmek tek taraflı bile olsa incitmemeliydi, insan olmanın özü gereği bir kişi aşık olduğu için kendinden bu kadar vazgeçemezdi bana göre. Evet çok fazla bana uymayan ve düşündüren hatta abartılı gelen kısımlar olsada okurken dili çok akıcı olduğu için tek oturuşta bitirdiğim bu kitabı tavsiye ediyorum. Belki okuyup benim gibi düşünen ya da düşünmeyen kişiler olur ve kitap sohbeti yapma fırsatı bulabiliriz.. Keyifli okumalar dilerim.. Stefan Zweig Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,4bin okunma