Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

336 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Hayatı Roman
1956'da " Cennetin Kökleri" ile bir yazarın bir kere alabildiği Goncourt Akademisi Edebiyat ödülünü alır yazarımız. Başka kitapları da çıkar. Edebiyat dünyası formdan düştü, yazamıyor artık bla bla diye onu yerden yere vururken kendini gizleyen Emil Ajar'ı yere göğe sığdıramazlar. 1975'te "Onca Yoksulluk Varken" kitabı Emil Ajar'a Goncourt ödülünü getirir. Buraya kadar her şey normal. Ne zamanki Romain Gary 1979'da intihar eder olanlar olur. Geride Emil Ajar'ın kendisi olduğunu açıklayan bir mektup ve hayatını anlattığı bir kitap bırakır. "Çok eğlendim. Teşekkür ederim. Hoşçakalın." diyerek edebiyat dünyası bir kurşunla iki yazarını kaybeder. Ve hayatından anılarla örülmüş bu kitabında müthiş bir yaşam okudum.Hayatımı yazsam roman olur denir ya. Hah işte bu o roman. Sevgili Nina'yı saygıyla anıyorum.Çok ilham oldun bana. Tanışmayı çok isterdim. Kitaba dair: "İnsan bir ömre neleri sığdırır? Annen sana inanırsa, onun inandığı şey olabilir misin? Bir anne çocuğu için neler yapabilir? Çocuğunu ne kadar sevebilir? Bir evlat annesine söz verir mi? Söz verip de tutabilir mi? Çocuklara eğitim önemli midir? Para kazanmak için neler yapabilirsiniz? Başka bir ülkede tek başınıza bir çocukla hayatta kalabilir misiniz? Çocuk büyütülür mü yetiştirilir mi? Annenin duası çocuğunu korur mu? gibi gibi ezber bozan dolu dolu bir yaşam. Iyi ki tanımışım. Sıra diğer kitaplarında.
Şafakta Verilmiş Sözüm Vardı
Şafakta Verilmiş Sözüm VardıRomain Gary (Emile Ajar) · Sel Yayıncılık · 2020326 okunma
·
438 görüntüleme
F. Suna KOÇYİĞİT okurunun profil resmi
Sanki bunu da lise zamanlarından hatırlıyorum tanıdık geldi ismi 🤔 okuma grubumuz vardı herkes bir kitap alır birbirimizle değiştire değiştire okurduk, o zamanların 1k'sı telli not defterleri, ciltli ajandalardı malesef ki onlar da şimdi nerelerdedir kimbilir 🤷🏻‍♀️
Köşeli Ayraç okurunun profil resmi
Hep kitaplaymışız hocam ne güzel. Bizim grubun adı da "Martı"ydı, hem de ilk birlikte okuyup incelediğimiz kitaptı. Keşke o defterler elimize geçse...Sonrasında ben de ne okudugumuzun çoğunu hatırlamıyorum bir tat kalmış sadece, güzel bir yemek yemişim gibi...Bu yazarla çok yeni tanıştım.
1 sonraki yanıtı göster
Köşeli Ayraç okurunun profil resmi
Bir ekleme daha buraya yapayım. Emil Ajar'ın
Yalan-Roman
Yalan-Roman
isimli kitabının Fransızcası "Pseudo". Anlamı, yalan, sahte, lakap. Edebiyat dünyasına böyle güzel nanik yapılır mı arkadaş.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.