Türbeler, camiler, kiliseler. Gidenin ardından kurulan hayaller, gidenin gelmesi için adanan adaklar. Yerine gelmeyecek istekler için edilen dualar. Istanbul'un apartmanlara evrilen sokakları, o sokakların arasında bir bina, binanın bodrum katında televizyonuyla başbaşa bir kadın.
Emeği sömürülen, hayatın tadını bilmeyen, ezilmiş, hayata tutunmak için sadece hayalleri olan bir Kul.
Merdiven silerek hayatını kazanan, hayatı da sürekli aşağıya inen bir merdiven gibi olan, çoğunlukla acıların ortasında bir kadın, bir kul, Mercan.
Kadın olmanın, yalnız olmanın, umut bağlamanın, zor olduğunu anlatan bir kitap Kul. Yazarın tanımlamalarına Antabus kitabıyla hafif bir aşinalığım oluştu. Çoğu yerde en dramatik durumları bile gülme unsuru haline getirebiliyor, bazı tespitleri, karakterin kendi içinde konuşmaları çok başarılı. Özellikle kadın konusunu işlemesi, benim tarafımdan artı bir değerlendirme unsuru.
Umarım daha çok kitabını okuyabilirim. Sizlere de öncelikle Antabus'u sonrasında Kul'u tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar.
KulSeray Şahiner · Can Yayınları · 20171,645 okunma
Dediğiniz gibi dramatik ama güldüren bir yazar, Ülker abla, reklamı atla ile başladığım ve devam ettiğim bir yazar, şuan okuyorum kul, bir kulunu çok sevdim... 🙂