2023 2. kitabı
Jean Teule Dansa Davet Erasmusun Romalıların disiplini, Atinalıların bilgeliği, Spartalıların kanaatkârlığı olarak tanımladığı halkın ülkesi Schláráfellánd (düşler ülkesi) günümüzdeki adıyla Strasbourg'ta bir annenin bebeğini daha büyük günahlara kurban etmemek adına sönmüş kireç yüklü bir suyun içinde küçük uzuvlarının sanki dans ediyormuşcasına son çırpınışlarının gerçekleştirdiği dalgalanmayı izlemek zorunda kalması sonucunda içindeki çığlığı susturabilmek için kendini kaybetmişçesine dans etmesiyle başlayan ardından bu çığlığın diğer ıstırap içindeki insanların çığlığını dansa daveti ile toplumsal bir histeri haline gelen Tánzplö (dans vebası)'nı konu alan bu kitaptaki olaylar silsilesi tarihte birebir yaşanmış olmakla beraber zamanının egemen katolik sistemine, katolikler ve protestanlar arasındaki mezhep çatışmalarının başlangıcına ve halkın bu süreçte ödediği, ödemek zorunda bırakıldığı bedellere dikkat çekmiş. "Koruması gereken kuzularla karınlarını doyuranları görmekten tiksiniyorum."
Dansa DavetJean Teule · Sel Yayıncılık · 202011,1bin okunma