Gönderi

Otizmin Görülme Sıklığı Giderek Artıyor mu?
Otizm teriminin bilimsel olarak ilk kez tanımlandığı 1943 yılından beri geçen 80 yıllık süreçte, otizmin olası nedenleri, teşhisi ve tedavisi üzerine çok sayıda araştırma yapıldı. Otizmin teşhisine yönelik standart ölçütler belirlendi ve tüm ülkelerde kullanılmaya başlandı. Her geçen yıl toplumsal bilinç ve farkındalık arttı. Ancak her geçen yılla birlikte otizmli bireylerin sayısında da ciddi bir artış oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde otizmin görülme sıklığı 1943 yılında her 2.000 çocukta 1, 2010’da her 150 çocukta 1, 2008’de her 88 çocukta 1, 2015’te her 68 çocukta 1 iken günümüzde bu sayı her 44 çocukta 1’e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO: World Health Organization) verilerine göre ise dünya genelinde doğan her 100 çocuktan 1 tanesi otizm tanısı alma potansiyeli ile doğuyor. Otizmin erkeklerde görülme sıklığı ise kadınlardakinin yaklaşık dört katı.
·
175 görüntüleme
İklim Zengin okurunun profil resmi
Otizm görülme olasılığı artmıyor bence doktorların tanı koyma ve ailelerin bilinç oranı artıyor. Eskiden aileler çocuklarının bilincinde degillerken şuan daha bilinçliler. Konduramayanlar elbette ki var ama doktor ziyaret orani arttı.
Mehmet B. okurunun profil resmi
Şu da olabilir mi sizce, karma aşılar veya ıkı yaşına gelene kadar bir bebeğe 12 adet aşı yapılması ve o kücücük bedene bir dunya mikrop salınması acaba ıleride ilaç şirketleri için potansiyel müşteri mi yaratılıyor dersiniz bu covid aşısı bize çok ders verdi ve çok şey öğretti, artık araştıralım ve uyumayalım dostlar her aşıya atlamayalım derim cunku eski aşılar gibi masum değil bu yıllarda üretilen aşılar✨🤙🏻
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.