kitap başta anlatım olarak fazlasıyla hoş, uzun sayılabilecek bir kitap ama bunu hissettirmiyor. aptal ve süslü laflar, betimlemeler yok. her şey olduğuyla ve biraz da fazlasıyla anlatılmış. olayları ve kişileri hem okuyor, hem de kendi yorumunuzu katıyorsunuz. karakterler kendine özgün, hepsinin bir havası ve oturağı var. öyle ki kitap bittiğinde hepsini birer tanıdıkmış gibi hatırlayabiliyorsunuz. ve elbette ki gelelim darcy ve elizabethin hikayesine. kız dik başlı, inatçı ve sevecen. erkek de aynı şekilde inatçı olmakla beraber huysuz görünüşlü, soğuk ve kibar. baştan itibaren belli ki mükemmel bir çift olacaklar. aslına bakarsanız bu kitap zaten sürprizler ve sonunun merakı için okunacak bir kitap değil, bu bir süreç. okumalı, hayal etmeli ve bu aşkın gidişatından zevk almalısınız. kitapla ilgili beğenmediğim bir şey yok, keşke ikisinin birlikte olduğu zamana biraz daha bölüm ayrılsaydı ama düşününce insanın hoşuna giden asıl tarafı kavuşana kadarki o zor ve güzel zaman sanırım. Jane AustenGurur ve Önyargı