2017 2. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2017 23:19
Kitap beni çok şaşırttı. Ünlü yazarın bir ömre yayarak yazdığı eserden üzülerek söylüyorum hiç bişey anlamadım. Ve bir daha zaman ayırıp bu eseri okuyabilecegimi sanmiyorum.Kitabı okuyanlar yorum yaparsa sevinirim. Bende mi bir sorun var.
Felsefe
FaustJohann Wolfgang Von Goethe · Oda Yayınları · 201216,9bin okunma
Alman şerhiyle okuyor, dağ gibi zor bir eser. Türk için şerhine gerek var mı, ne hacet! Okumak için okumak Türk'e yeter. Eser nazım şeklinde yazılmış, İngilizce tercümelerinde bu özellik korunmuş. Türk'ün dili nazım şeklinde tercümeye yeter mi? Klasik Türkçe bir şeyler yapardı, Uydurca'da zor. Neyse, ben belli sayıda kitap icazetle okunmadan anlaşılmayan muhteşem tıp veya fizik kitaplarını anlayamadığım için üzülmüyorum. Size de metin olmayı, haddimi aşarak, tavsiye ederim. Ama ben Goethe okumadan uyuyamıyorum diyenler Sadi Irmak'ın tercümesine müracaat edebilirler.
Hayat
Zor bir eser oldugunu dikkatle okunması gerektiğini okumaya başlamadan önce yorumlardan anlamıştım. Buna dikkat ederek okumaya gayret ettim. Çeviri, yazar ve okuyucu üçlemesinde eseri anlamada sınıfta kalan bir okuyucu konumuna gelmiş olabilirim. Ama yine de okumak için okumak Türk e yetmez diyenlerdenim.
Hayat
Kesinlikle katılıyorum. Başlangıç size bir şeyler hissettiriyor ama sonrasında hikaye kopup gidiyor.