Halit Boztepe
Her insanın karakteri bir diğerinden farklı, düşünce yapısı kendine münhasır.
Bazen aynı düşüncelerin savunucusu olsakta içimizde, öz benliğimizde yapılanan düşüncelerin etkisiyle, kendi arzularımıza yenik düşüp onayladığımız olaylara içten gelen dürtülerle eylemlerde farklı davranışlar sergileyebiliyoruz.
Dolaylı da olsa her insan bir başka insanın hayatına dokunuyor.
Sevmek aşk sadık kalmak, sinirlenmek, hedeflere ulaşırken engelleri bertaraf etme hırsı, ihanet, doğru, yalnış, her ne kadar Hümanist olmaya çalışsakta bazen ben odaklı olmak iyilik kötülük, güven eksikliği, önyargı daha bir çok duygu ve düşüncelerin neticesinde sergilediğimiz davranışlarımız doğum ölüm arasındaki yaşadığımız hayatın ta kendisi
Yazar, İlk sayfalarda bazen düz yazı bazende diyalog şeklinde felsefi bir anlatımla insan davranışlarına dünya düzenine dair deneyimlerinden düşüncelerini satırlara dizelemiş.
Öyle ki okuma derin düşüncelere sürüklüyor.
Yazar; her katmanının kendi içinde farklı işleyişi olan tüm işler bir sisteme oturtulmuş insanlar, birbirine saygılı önyargısız yedi katmanlı Onehal Kalesini kurmuş
( katmanların anlatımı muazzam )
Yönetme görevini de #majeste ye vermiş Garias coğrafyasında yaşayan düzensizler soyundan Olgi Majestenin yardımcısı ?
Aslında yönetilecek hayati kararlar alacak bir durum pek olmuyor, maddiyatçılık sıfır maneviyat zirve Hal böyle olunca İnsanlar ferah içinde yaşıyor.
Soytarı, Haberci, Yolcu, Deli ( fareli adam) içeriğe dahil olunca felsefi düşüncelere noktalı virgülle ara vermek zorunda kalıp meraka sürükleyen olaylar örgüsüne düşüverdim. Lezzetine doyum olmayan üzüm tohumlarına sahip olmak için hırslanan Majeste'yle savaş strateji planlarının içinde buluverdim kendimi Ferah yaşama gölge düşüyor
( Stratejik planlanlar inanılmaz )
Mükemmel bir kurgu hiç beklemediğim bir son
Onehal Krallığının yıkılışı, Garias Coğrafyasının kurulması ve orada neler olacak Tarih nasıl şekillenecek 2. Kitabı merakla bekliyorum.
İnsanı anlatan, edebiyat ve Felsefe yüklü betimlemeler, altı çizilesi aforizmalarla büyüleyici bir üslupla doyumsuz okuma sunan Felsefe kitap türüne yeni soluk getiren #halitboztepe ile tanışın derim