2023 15. kitabı
İçerisinde 3 hikaye barındıran bu klasiğimiz üç farklı hayatta kalma mücadelesini bize anlatıyor. Birinci ve ikinci hikaye olay örgüsü olarak benzer olsa da sonları ve mücadeleleri çok farklıydı. Açıkçası ilk hikayede kahramanımıza çok üzüldüm. İkinci hikayede ne olursa olsun pes etmeden devam etmesi karakterimizle gurur duymama sebep oldu. Fakat son hikaye mükemmeldi. Arkadaşı Bill ile yola çıkan karakterimiz, arkadaşının terk etmesiyle yola tek başına devam etmek zorunda kalıyor. Açlık bir yandan bitkinlik bir yandan vuruyor ama karakterimiz vazgeçmiyor. Peşine düşen kurda rağmen hayatta kalmak için tabiri caizse sürünüyor. Bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Açıkçası ilk iki hikayede anladığımız gereksiz kahramanlığa gerek olmadığı, şartları her durumda kabul edip önlemler alarak bir yola çıkıkması gerektiğidir. Her insanın en büyük dürtüsü hayatta kalmak yani ölmemek için verilen bir mücadele bence. Bunu son hikayeyi okuduğunuzda anlayacaksınız. Ateş Yakmak Jack London
Dünya Edebiyatı
Ateş YakmakJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202516,2bin okunma