2023 18. kitabı
Cemile Yasak bir aşk hikayesi.. Sadık ile Cemile savaş başlamadan önce evlenmiş sonra savaşın çıkmasıyla Sadık, Cemile'yi ardında bırakarak cepheye gitmek zorunda kalmıştır. Gel zaman git zaman kocasının ailesiyle yaşamaya başlayan Cemile'nin günleri, eşinin küçük erkek kardeşiyle birlikte cepheye erzak taşıyarak geçiyordur. Orada bir gün Cemile, onlar gibi cepheye erzak taşıyan eski bir savaş gazisi Danyal ile karşılaşır. İlk başlarda Cemile, içine kapanık Danyal'dan pek hoşlanmaz. Ama sonra.. Daha kendisi bile farkına varmadan Danyal'a aşık olur. Evli olması bir yana.. Artık tek düşüncesi Danyal olmuştur. ### Okur olarak son söz: Eminim hiç kimse Cemile'nin yerinde olmak istemezdi. Neticede bir tarafta cephede savaşan kocası, diğer tarafta kapıldığı Danyal. Kimi seçmeli? Ne yapmalı? Bunlardan ziyade.. Aşkı için Cemile'nin kocasını aldatması benim hiç hoşuma gitmedi. Bilmiyorum, aldatılmanın üzerine başka bir yuva kurulabilir mi? Misal en ufak bir kızgınlık anında Danyal, Cemile'ye "Sen eski kocanı aldatmadın mı, beni mi aldatmayacaksın? "derse buna karşılık Cemile ne der? Danyal'ın da aşk gözlerini kör etti belli ama.. O aşk perdesi ortadan kalkınca.. Eminim Danyal, Cemile'ye olan güvensizliğini daha sonra yüksek sesle söyleyecektir. O yüzden.. Gönül ister, Sadık ile Cemile tam ayrıldıktan sonra bir ilişkiye başlasalardı.. Gerçi yazar, böylesini uygun görmüş. Ne diyelim? ๑ ◕‿◕ ๑ Gizemli okur
CemileCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 201944,5bin okunma
5,6bin Gösterim
Hayatımda okuduğum en saçma sapan aşk hikayesiydi. Hatta aşk adına hiç birşeyin olmadığı bir kitaptı. Fransalı çapsız bir yazarın "dünyanın en iyi aşk hikayesi" demesi kitabın en büyük referansı. Okunacak bir eser değil... Kolhoz, Ruslara asker yetiştirme, kölelik kısacası berbat bir eser. (my opinion)
@chen_12 Free thought👎 Sosyal baskı, toplumsal baskı. 10 kişi siyaha beyaz derse 11. kişi siyahı göre göre beyaz der😁 psikolojikde deneylenmiş ve ispatlanmış bir durum bu. Kendini gerçekleştirmiş insanlar müstesna:))
İnsan bu duygularını kontrol edebilme zaten böyle bir duruma kalmaz.
Cengiz aytmatov okumayı seviyorum.
Sakın "Danyar" olmasın o...