Spoiler içerebilir!!!
2021 19. kitabı
Uzaya ilgi duyar mısınız? Küçükken hiç bir astronot olmak istediniz mi? Uzaya gitmek ister miydiniz? Ve sizce uzay gerçekten düşündüğümüz kadar güvenli mi? Marslı'yı çok çok sevdiğim bir Bookstagram'dan görüp almıştım. Kendisi beni arkadaşlarımın arasında "Marslı'yı okuyun yahu Marslı'yııı!!!" diyip duran kız olarak tanıtmıştır. :) Marslı'nın kısaca ne hakkında olduğunu yazmam gerekseydi şunları derdim: "Mizahşör bir botanist olan Mark Watney'nin Mars'ta mahsur kalması ve hayatta kalabilmek için her şeyini ortaya koyması." Şimdiii siz bu "varını yoğunu ortaya koyma" deyimini kullanınca siz anladınız ki çok uğraşmış. Doğru aslında ama aslında gerçekten "varını ve yoğunu" ortaya koyuyor. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOİLER İÇEREBİLİR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Şimdi size kitabın başında olanları özet geçeyim. Spoiler var ve son uyarım bu. :) Efendim şimdi Mark Watney ve takım arkadaşları(ne dendiğini unuttum) uzaya araştırma yapmak için gidiyorlar. Hepsi dışarıdayken bir anda bir fırtına çıkıyor ve herkes şaşırıyor ve kaçmaya çalışıyorlar ama bilin bakalım noluyor! Zavallı Mark'ın bacağına bir ANTEN giriyor. Evet bildiğimiz anten hem de iletişim kurmaya yarayandan! Mark bayılıyor ve takım arkadaşları onu öldü zannederek 1 kişiden daha fazla kayıp vermemek için gidiyorlar Mark'ın aslında yaşadığını bilmeden. Mark ayılıyor ama sorun şu ki kıyafette delik var. Astronot kıyafetindeki delik = Hava sorunu Hava sorunu + gecikme = ÖLÜM Mark bir şekilde hallediyor bu sorunu(anteni çıkarıyor...) ve normalde kaldıkları yere varıyor. Sonra anlıyor ki takım arkadaşları gitmiş dünyaya yol almaya başlamışlar. İletişim için olan anten de yok. Ee bu adam n'apsın? Ama bizim Mark hayatta kalmaya kararlı tabii. Amacı hayatta kalmak ve dünyaya geri dönebilmek. Bu amacı için botanistlik ve kimyagerliğini kullanıyor. Sizce dünyaya geri dönebilecek mi? Size önerim ilk kitabı okuyun. Filmi izledikten sonra kitabı sarmıyor diyen arkadaşlarım oldu ve bence film biraz... ayrıntısızdı. Yani filmler kitap kadar ayrıntılı olamaz zaten yoksa ohooo kaç saat sürer. Bence kitabı okuyun, bayağı sarıyor!
MarslıAndy Weir · İthaki Yayınları · 202210bin okunma