Türklük, Müslümanlık olmadan da yaşar ve nitekim yaşamıştır ama Müslümanlık Türksüz yaşayamaz. Hüseyin Nihâl Atsız Din Seçim Türklük Kaderdir
Din
··3 alıntı·
1.393 Gösterim
Oysa müslüman ve insan olmanın vasıfları çok daha onurlu ve kendi seçimlerimiz çok daha değerlidir.
Bu şahsın hem tarihten hem de İslâm'dan haberi yok galiba ne tezat bir düşünce.
Yusuf kendisini tanımıyorum ben kullandığı cümleye binaen bu tanıya varıyorum zira ne yönden bakılırsa bakılsın kişiyi yücelten, değer katan İslam'dır. Şu soydan, bu boydan gelme durumları değildir bizim inancımızda buna binaen kimsenin haddi değildir Müslümanlığın önüne ismini koymak.. Ve dediğiniz gibi aldığı ilimler olduğu halde bunu söyleyene hayran duyulması mümkün değil anca utanç duyabilirim :)
Valla kabirde ne kadar Türksün diye sorulmuyor :)
Beyza Bulut
Keşke sorsalar kesin cennetlik olurdum xd.
Müslüman olmayan Türk olamaz. Türklüğün ilk şartı müslüman olmaktır. İsmet Özel
Beyza Bulut
O zaman Türk tarihini Karahanlılardan başlatıp hunları, Göktürkleri, Uygurları onların Türk tarihine katkılarını yok saymalıyız öyle değil mi.
Ben size kendimi kanıtlamak zorunda değilim zkzjzjzjs
‘biz ise hâlâ dünyada kâfirlerin mağlup edemediği milletiz. biz hâlâ dinimizle yaşayan bir milletiz. bunu inkâr ile bir politika yürütmek sadece ahmaklık değildir, aynı zamanda küfürdür. biz dinimizle varız. türk, müslüman olmadığı zaman türk değildir. aslında her müslüman’ın önünde de türk olup olmamak tercihi vardır; her müslüman “müslümanım ama aynı zamanda da türk müyüm?” diye düşünmek mecburiyetindedir. ‘ ismet özel,10 ekim 2015, ankara atsız’a katılmam mümkün değil zaten de ismet özel de böyle diyor mesela.
benim için her ikisinin görüşünden de önemlisi hadistir. duruşumu da Muhammedî duruş neyse ona göre belirlerim.