2023 23. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2023 23:23
yaşadığım birkaç sağlık sorunu nedeniyle hayat tarzımı değiştirmeye karar verdim. bunu nasıl yapacağımı araştırırken dr. can bey’i keşfetmem ile ketofasting beslenmeyi öğrendim. sayfa 101’de ketofasting’e uygun musun? başlığına geldiğimde sağlık problemim nedeniyle bu beslenmeyi yapamayacağımı öğrendim. yine de kitaba devam ettim. öncelikle şunu söylemek istiyorum ki alışılmışın dışında ve gerek hesaplamaları gerekse vücudun karbonhidrat bağımlılığı nedeniyle ve günümüzde sağlıklı, katkısız besine ulaşmanın zorluğu nedeniyle uygulaması biraz zor. ketofasting’in mantığını anlamak için anlatılan fizyolojik süreçleri sıradan bir okuyucunun anlaması için oldukça güzel anlatmış doktor bey. yine de hemşire olmasaydım bu anlatımın ne kadarını anlayabilirdim diye sordum kendime ve sanırım yarısını ancak anlardım. bunu söyledim diye pes etmek yok. kitapta bir yeri anlamadığınızı fark ederseniz geri dönmeniz gereken yer için hatırlatmaları var. eğer sabırla ve not alarak okunursa ketofasting’e dair çok yararlı bir başucu kitabı. bu konuya ilgi duyanlar mutlaka okumalı. kitapta genel olarak sağlık açısından faydalanabileceğiz “sık sorulan sorular ve cevapları” bölümü de çok faydalı olmuş.
Sağlıklı Beslenme
KetofastingCan Çiftçi · Doğan Kitap · 2019258 okunma