2023 15. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2023 19:25
Oz büyücüsü çocuklar için yazılmış ama bence her yetişkinin okuması gereken bir eser. Çocukken sahip olduğumuz ama büyürken kaybettiğimiz bazı özelliklerimizi bizlere tekrar hatırlattığını düşünüyorum. Kitap, bazı talihsiz olaylar sonucu Dorothy adında küçük bir kızın köpeği Toto ile kendilerini çok uzak diyarlarda bulmaları ile başlıyor. Kendi ülkesine dönmek isteyen Dorothy çareyi Oz Büyücüsü'ne gitmekte buluyor. Yolda sırasıyla Korkuluk, Teneke Adam ve Aslan ile karşılaşıyor. Her birinin Oz Büyücüsü'nden farklı farklı istekleri vardır. Dorothy ve Toto ülkelerine geri dönmek, Korkuluk bir beyin, Teneke Adam bir kalp, Aslan ise cesaret istemektedir. Oz Diyarı'na giderken yolda türlü zorluklarla karşılaşan yol arkadaşları birbirlerinin desteğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelir. Ancak Oz Diyarı'nda onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Sonunu tahmin etmek hiç zor değil ancak Oz Büyücüsü'nü okumak tahmin ettiğimden çok daha keyifliydi. Günümüzde türlü şarlatanlara inanan insanlara özellikle okutulması gerektiği fikrindeyim. Bu renkli macerayı okumanızı tavsiye ederim.
Oz BüyücüsüL. Frank Baum · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202218,1bin okunma