Muhtelif Evhamlar Kitabı
2023 28. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2023 17:42
Muhtelif Evhamlar Kitabı yazardan okuduğum ilk kitaptı. Yazarın adını çokça duymuş olsam da okumayı erteliyordum. En sonunda bu ertelemeye bir son vermek istedim ve geçenlerde bu kitabını aldım. Dün gece başladığım kitabı bugün gün içerisinde ara ara okuyarak bitirdim. İncelememin bu kısmında kitabı neden çok sevdiğimden bahsedeceğim. Kitap kimisi birbiriyle bağlantılı birkaç öyküden oluşuyor ve yazarın kitabın iskeletini oluştururken başvurduğu bu yöntem aslında kısa romanlar okuyormuşum gibi hissettirmesiyle birlikte, öykü biter bitmez tamamiyle farklı evrenlerde kurgulanmış öykülere bodoslama dalmaktan beni kurtardığı için benim gözümde değerini arttırdı. Dili hafif , cümleleri akışkan ve kurgusu yormayan bu kitapta; günlük hayatın sıradanlığı içerisinde kendi içindeki çukurda debelenip duran kahramanların günlük hayattaki insani varoluşlarının sıkıntılarını, umutlarını, bekleyişlerini, özlemlerini ve daha birçok envai çeşit yalpalamalarını okuyoruz. Günlük hayatın acımasız sıradanlığı içinde debelenip giden kahramanların birbirinden farklı iç dünyalarını okumayı pek sevdiğimden dolayı yazarın öykülerinin ana hattını belirleyen günlük hayatın sıradanlığı benim kitabı sevmemde ayrıca bir etmendi. Türk edebiyatını seviyor ama günümüz Türk yazarlarına karşı çekingen bir yaklaşımınız varsa Ömür İklim Demir’ in sizin çekincelerinizi azaltacağını düşünüyorum. Umarım kitabı okur ve beğenirsiniz. Ömür İklim Demir
Muhtelif Evhamlar KitabıÖmür İklim Demir · Yapı Kredi Yayınları · 20239,2bin okunma