yuva arayışı
2023 25. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2023 19:11
orta yaşlardaki kadın anlatıcı otuz yıl önceki anısı ile başlıyor anlatmaya. merakla ne olacağını beklerken bambaşka bir şekilde, kuzey denizi kenarındaki bir köyde, yeni bir başlangıçla yuva arayışında buluyoruz anlatıcıyı. kahramanımız mevcut durumuna alışmaya çalışırken yalnızlığından memnun aslında ama zamanla olan bazı şeyler onu insanlarla iletişim kurmaya itiyor ve onun gözünden kısıtlı birkaç mekânda birkaç kendine özgü karakteri daha okuyoruz. yazarın dili sade ve akıcı. gereksiz kelimelerden uzak, mekânların kasvetine uygun şekilde hafif melankolik. yazarın bu sadelikle bu kadar vurucu ve keskin bir izlenim yaratmasını çok başarılı buldum. yormadan tüm arayışları, kabullenişleri, geçmişin izlerini, ve kutu imgesini anlatışını beğendim. yuva’da olaylardan çok aslında fikirler ön planda. bir insan için yuva nedir, yeniden başlamak mümkün müdür? bu fikirlerden bazıları. sosyal medyada sıkça görünce okumaya karar verdiğim bir kitaptı ve sağlık problemim yüzünden uzun zaman bitiremedim. kısa zamanda okusaydım benim için çok daha keyifli bir okuma olacaktı. tavsiye ediyorum. keyifli okumalar.
Edebiyat & Roman
YuvaJudith Hermann · Sia Yayınları · 20231,290 okunma