2023 14. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2023 16:48
Kendime 1 aydan kısa süre içinde 2 CoHo kitabı okumayı yasaklıyorum. Bana zarar. Psikolojime zarar. Kalbime zarar. Zor zaman kitabım olur diye ilk çıktığı anda aldığım ama popülaritesinden ve ağır bir spoiler yediğimden dolayı okumak istemedim, erteledim. Ta ki GuGi benim okuma listemi alt üst edene kadar. Dediğim gibi kitabın genel hatlarını okuduğum bir incelemeden dolayı bildiğim için okumak istemiyordum. Ama çok merak ediyordum çünkü CoHo. Alıntılar kalbimi çalıyor, deli gibi Atlası merak ediyordum, yorumuna gerçekten güvendiğim Smy GuGi ve @okumadanhayatmigecer arkadaşlarım da destekleyince okudum ve işte buradayım. Küçükken psikolojik istismara uğradığım için Lilly de kendimi gördüm, annesinde ise annemi. Fakat Lilly kadar şanslı değildim ben. Ne bir Atlasım ne de kendime olan güvenim vardı. CoHo'nun annesi gibi benim annem de babamdan ayrıldı fakat her şey çok geç olduğunda, ben o evden gelinliğimle çıktıktan sonra, ben annemin acılarına şahit olduktan sonra. O yüzden Lilly'i anlıyorum. Ben de evliyim ve benim de bir kızım var. Ve göğsümü gere gere söylüyorum ki benim de bir Atlasım, eşim, var. Geç bulduğum, acılarım bittikten sonra yolumun kesiştiği dağım var. Verdiği her karar da haklıydı Lilly. Acılarını yaşadım, hissettim, yediği her darbe bana da indi. Gözlerimizin önünde yaşandı, her şeye şahit olduk ve ikimiz de hiç bir şey yapamadık annemize üzülmek dışında. Ryle gibi insanlar var. Aramızda yaşıyorlar. Lilly gibi çocuklar, insanlar var. Aramızda yaşıyorlar. Atlas gibi insanlar var. Aramızda yaşıyorlar. Atlas bu kitapta en gurur duyduğum karakter olabilir. Ne bir eksik ne bir fazla her davranışı ve her sözüyle 4/4 lük bir karakterdi. Hayran olunacak bir karakterdi... Her yolun sonunda bir ışık, her denizin sonunda bir kıyı var. Yeter ki umudumuzu ve kendimize olan güveni kaybetmeyelim. Ve her zaman kendimize şunu tekrarlayalım; "...yüzmeye devam et, yüzmeye devam et, yüz, yüz yüz.." Çünkü biliyoruz ki biz de bir gün yüzmeyi bırakacağız ve kıyıya ulaşacağız. Herkesin kendi kıyısına ulaşması dileğimle...
Kitap Yorumu
Bizimle Başladı Bizimle BittiColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20248,4bin okunma
3.692 Gösterim
Sana acılarını hatırlattığı için çok üzgünüm güzelim.. hayat daim mutlulukla sizi sarıp sarmalasın eşsiz bir kalbin var dilerim o güzel kalbin de hep yolunu aydınlatır ❤️❤️
GuGi ❤️❤️
Bu kitabın senin için yeri bambaşka olmuş canım. Okurken her satırın ruhuna dokunduğuna eminim. Atlas'ı bence sevmeyen yoktur. İkinci kitapta ona kesinkes aşık olacaksın ama baştan diyeyim çoktan kaptım ben onu😂🤭🥰😘
Sena Nur
Aaaa sizin şu lanetiniz olan karakterler 😂😂😂 tamam tamam hatırladım o kitabı okumadım ve okumak da istemiyorum 😂😂😂
Hiç üşenmeden her satırını okudum ve fazlasıyla etkilendim. Umarım hayatın bundan sonra çok mutlu geçer. Kitaba başlama sebeplerimden en büyüğü artık sensin. Beni aydınlattığın için teşekkür ederim. Mutlu yıllar yaşaman dileğiyle...
Sena Nur
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim 🥹❤️ herkes kalbindeki umudun ve hayalin daha iyisini yaşasın umarım, buna siz de dahilsiniz 🥰 iyi yönleriyle kalbinizi çelen bir kitap olacağına eminim.. kitapların sayfalarında kaybolmanız dileğimle ❤️
Off kuzu ya akşam akşam dağıttın beni😢 yorumuna sağlık🙏🏻Maalesef bu dünya hassas kalpler için bir cehennem ve kapalı kapılar ardında çok acılar var.Baban ile ilişkini bilmiyorum ama umarım bir daha bu kadar kırılmazsın.Anneciğine ve sana bir ömür mutluluklar diliyorum.Seninle özelde de görüşüyoruz o yüzden biliyorım güzel bir yuvan var daim olsun canım benim❤️
Sena Nur
Tüm iyi dileklerin kalbimden geçip sana dönüyor canım ablam ❤️ kızlarınla ve biricik eşinle her gününüz diğerinden özel ve güzel olsun inşallah 🤲
Kendi Atlas'ını bulduğun için çok şanslısın canım. Hep çok mutlu ol eşinle, kızınla, sevdiklerinle💜🤍
Sena Nur
Ve sizinle... benim güzel kalpli kitap dostlarım ❤️