İlişkimizde Önceliklerimiz...
Bir zamanlar, birbirlerini çok seven iki Aşık, yaşadıkları kasabaları birbirinden ayırarak, ortasından geçen bir nehrin olduğu, Küçük bir Şehirde yaşarlarmış. Köprünün bulunmadığı bu Şehirde, Nehir adeta Aşıkların buluşması için en büyük engelmiş. Nehri aşmanın, karşıdan karşıya geçmenin tek yolu, Kayıkçıların düzenlediği kayık seferleri imiş. Bu Şehirde, nehrin ayırdığı iki ayrı Kasabada yaşayan Aşıkların ismi Aslı ile Kerem. Yalnız ; Aslı'nın Kasabasında Aslı'yı çok seven başka bir erkek daha varmış. Onun da adı Temel. Aslı Temel'in kendisini çok sevdiği bilir ancak Kerem'i çok sevdiği için Temel'e hiç yüz vermezmiş. Günün birinde Aslı'nın Ailesi Aslı'yı Şehir dışından bir akrabaları ile evlendirmek için zorlayıp, baskı kurunca, Aslı'da bu durumdan kurtulmak için koşa koşa Kerem'e ulaşmak istemiş. Evden hızlıca kaçıp Nehir kenarına gelen Aslı, üzerinde ne para ne de değerli hiçbir şey olmadığını fark edince, Kayıkçı'dan kendisini karşıya geçirmesini rica etmiş. Kayıkçı Aslı'ya; Benimde tek geçim kaynağım bu iş, kusura bakma, parasını verirsen ancak Seni karşıya geçiririm. Demiş. Aslı her ne kadar çok zor durumda kaldığını anlatmaya çalışsada, Kayıkçı; Benimde geçindirmek zorunda kaldığım bir Ailem var, bir çoğunun üzerinde Senin ki gibi güzel kıyafetleri bile yok, o derece yoksulum, eğer üzerindeki kıyafetleri ücret karşılığı verirsen Seni karşıya geçiririm. Demiş. Aslı ilk başta itiraz etmiş ama Kerem'e kavuşmanın başka yolu olmadığı ve çaresiz olduğunu düşününce, Kayıkçı'nın teklifini kabul etmiş ve kıyafetlerini çıkartıp, Kayıkç'ıya vermiş. Kayıkçı Aslı'yı karşıya geçirmiş ve bu kıyafetleri Eşinin çok beğeneceğini söyleyip, Mahçup bir edayla Aslı'ya teşekkür etmiş. Aslı hemen Kerem'e koşmuş. Kerem kasaba ortasında Aslı'yı çıplak halde görünce deliye dönmüş. Aslı Kerem'e durumu uzun uzadıya anlatsa da, Kerem; Hayır kesinlikle artık Seninle evlenemeyiz, Seni bu halinle herkes, tüm kasaba gördü, ben seninle artık evlenemem demiş. Aslı şaşkın, üzgün ve kızgın bir şekilde Kerem'in yanından ayrılırken Kerem tekrar karşıya geçebilmesi için Aslı'ya uygun kıyafet ve Kayıkçı için para vermiş. Aslı kabul etmese de, çaresiz bir şekilde kasabasına dönmek zorunda kalmış. Kasabaya dönen Aslı'nın aklına kendisini çok seven Temel gelmiş. Aslı Temel'in yanına gitmiş ve durumu tüm gerçekliği ile Temel'e anlatmış. Temel; Evet Aslı ben Seni çok seviyorum ancak Sen ilk başta Kerem'in yanına gittin benim yanıma gelmedin, ilk benim yanıma gelseydin, ben seni kabul ederdim. Ancak şimdi Seni kabul edemem üzgünüm. Demiş. Her üç genç içinde bulundukları durumdan dolayı üzgün, şaşkın ve çaresiz kalınca, akıllarına Şehirlerinde yaşayan Hikmet adında ki Bilge gelmiş. Üçü birden; Aslı-Kerem-Temel toplanıp bu hikaye de kimin haklı olduğunu tespit etmek için Hikmet'e giderken, bu duruma düşmelerinin ilk sebebi olan Kayıkçı'yı da yanlarında götürmüşler. Bilge Hikmet, sırayla hepsini dinlemiş. İyice düşünmüş, taşınmış, sonra demiş ki; Aslında hepiniz Haklısınız. Siz, bu Hikayedeki Karakterleri haklılık önceliğine göre nasıl sıralarsınız ? Sizce en haklı kim? Karakterler; 1-) Aslı 2-) Kerem 3-)Temel 4-) Kayıkçı 5-) Hikmet "Benim sıralamam değil" sadece Sıralama Örneği 1. Sıra da en haklı Aslı 2. Sıra da Hikmet 3. Sıra Kayıkçı 4. Temel 5. Kerem Lütfen bu şekilde sıralama yapınız, cevaplarınızı "arzu ederseniz" paylaşınız, yoksa sıralamayı yapmış ve bildirmiş olmanız yeterli. Sıralamalar bitince, Size vereceğim cevap şıkları üzerinden, Sizin için bir ilişkide hangi seçeneklerin öncelikli olduğunu, haklılık derecesine göre öğrenmiş olacaksınız.
İlişki Testi
1.430 Gösterim
1. Hikmet 2. Aslı 3. Temel 4. Kerem 5. ​Kayıkçı
︎Sevgi♡Meren︎ Çok teşekkür ederim 🙏💐
Ayvlis ♕ 👆Üstte Cevaplar🙏💐
Bir kayıkçı İki Aslı Üç Hikmet Dört Temel Beş Kerem (Kerem'e hak veresim gelmedi 😅 kız anlatıyor o kadar)
Merve 👌evet, şaka bir tarafa, emek kutsaldır. 🙏💐
Sıralama açısındam Kayıkçı - temel - aslı - kerem - hikmet Ama aklımın ve gönlümün başka birleşimi bu hikayede sadece kayıkçı haklı diyor
Expelliarmus ️️ Eyvallah Hocam
Yahya Saygan
Bu Test, bir iletide rastladığım, Aşk mı ? Gurur mu ? sorusuyla aklıma gelen, Lise yıllarımdan kalma bir test idi. Aklımda kaldığı kadarıyla toparlayıp, yazıya döküp, ileti şeklinde Sizlerle paylaştım. Bu testin herhangi bir Bilimsel alt yapısı yok. O nedenle Lütfen ciddiye almayınız.
https://1000kitap.com/teoloji 👆Üstte Cevaplar🙏💐
Ding an sich 👆Üstte Cevaplar🙏💐