2023 4. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2023 23:31
Kitap beklentimin üstündeydi. Açıkçası okurken sıkılacağımı düşünmüştüm sebebi ise eski bir dönemin konuları işlenmiş ve eski bir dille yazılmış olması diye düşünmüştüm fakat hiç öyle olmadı. Anlatımda eski dil hakim olmasına rağmen kitap gayet akıcı ve anlaşılır ilerledi. Osmanlı döneminde İstanbul'da yaşayan zengin bir ailenin maddi sıkıntılara düşmesiyle sosyal sıkıntıların da baş gösterdiği anlatılıyor. O dönemdeki sosyal ve ahlaki düşünceleri okumak benim için ilgi çekiciydi. Kitapta anlatılanlar ne kadar eski dönem yaşayışları olsa da her dönem benzerlerinin yaşandığını düşünüyorum. Kitapta yaşlı bir dede, anne, baba ve genç çocukları üzerinden o dönemin sosyal değişimleri anlatılmış. Dedenin bu sosyal değişimlere nasıl hayret ettiği yadırgadığı anlatılıyor. Bence günümüzde de bu fazlasıyla yaşanıyor hatta artık sosyal medya sebebiyle daha hızlı sosyal değişimler oluyor haliyle yaşı geçkin olanların ayak uyduramaması yadırgamalarına şaşkınlıklarına ve kınamalarına sebebiyet veriyor.
Kiralık KonakYakup Kadri Karaosmanoğlu · İletişim Yayınları · 202321,8bin okunma