2023 54. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2023 03:27
Her Ay Okuyanlar Kulübü 2 yetişkin 1 çocuk kitabı okumalarıma hızla devam ediyorum ve bugün fantastik türünde, beni maceradan maceraya sürükleyen kitabım ile sizleri tanıştırmak istiyorum. Okulda karıştığı kavga yüzünden yatılı okula gönderilen Ali, sıradan bir okula kayıt yaptırdığını düşünürken yavaş yavaş gelişen tuhaflıklara anlam veremez ve neler olduğunu çözmek ister. Ozan Hoca 'nın tuhaf paltosu, Ali' ye okuması için verdiği kitap, havada süzülen ışık topu, kitapta yazanları sadece Ali'nin görmesi ve daha bir çok sıradışı olay gelişir. Ali bu yeni okulda ki tek dostu olan Armağan ile hiç bilmedikleri bir maceraya atılırlar. Ali'nin annesine ne olmuştu? Ozan Hoca 'nın verdiği kitapta neler yazıyordu? Havada süzülen ışık topunu neden sadece Ali görüyordu? Gizli geçitte Ali' yi neler bekliyordu? Peki Cirt ne demekti? Tüm bu soruların cevabını merak ediyorsanız kitabı alıp okumalısınız. Karne hediyesi olabilecek güzellikte bu eseri orta okul düzeyinde tüm çocuklara tavsiye ediyorum. Not : Bilgiyolu Kültür Yayınları’nın 2022 yılında İlk Gençlik Edebiyatı alanında “Ergenin Yaşamına Tanık Olmak’’ başlığıyla Macera ve Dedektiflik Romanı türlerinde düzenlediği yarışmanın sonucunda Cirt 2. olarak ödüle layık görülmüştür.
CirtSeher Keklik Şengül · Bilgiyolu Kültür Yayınları · 015 okunma