İlk Yayın Tarihi:
18 Ocak 2023
Bilgiyolu Kültür Yayınları

2023 27. kitabı
Bugün sizlere Bilgiyolu Kültür Yayınları’nın 2022 yılında İlk Gençlik Edebiyatı alanında “Ergenin Yaşamına Tanık Olmak’’ başlığıyla Macera ve Dedektiflik Romanı türlerinde düzenlediği yarışmanın sonucunda “Cirt” 2. olarak ödüle layık bu kitap dereceye girip basıldı. Gelelim konusuna… Seher Keklik Şengül Cirt Okulda çiğnediği kurallardan ve karıştığı kavgadan kaynaklı yatılı okula gönderilen Ali, sıkıcı ve terk edilmiş bi okula kayıt yaptırıldığını düşünür ta ki ardı arkası kesilmeyen tuhaflıklarla karşılaşana kadar. Sadece kendisinin görebildiği Uçan sarı ışık topu, Ozan hocanın garip ceketi ve Ali'ye verdiği içindeki yazılanları bi tek Ali'nin okuyabildiği kitap gibi bir çok tuhaf olaylarla karşılaşan Ali. Arkadaşı armağan ile bu olayları çözmeye çalışırken kendilerini hiç beklemedikleri bir maceranın tam ortasında bulurlar. Ali ve Armağan faklı boyutlara seyahat ederken, kendinizi fantastik ve sır dolu mücadelenin bir parçası gibi hissetmekten alıkoymayacaksınız... Seher keklik ŞengülSeher keklik Şengül yazarımızın şuan üzerinde çalıştığı yeni bir kitabıda yolda kısa sürede biz okuyucuları ile buluşur umarım. Yazarımızın başarıları ve kalemi daim olsun. @herayokuyanlarkulubu nün Haziran etkinliği kapsamında @ogretmennanneee tavsiyesiyle okudum yeni kitaplara yelken açmak üzere sevgiyle kalın… Her Ay Okuyanlar KulübüHer Ay Okuyanlar Kulübü
2023 49. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2023 10:17
Annesi tarafından küçük yaşta terk edilen Ali, İstanbul'da babası ve üvey annesi ile birlikte yaşıyor. Okuldan gelen şikayetlerden bunalan babası artık bu duruma dayanamaz ve Ali'ye de söz geçiremez hale gelince, üvey annesinin sinsi gülüşleri eşliğinde Ali'yi küçük bir kasabadaki yatılı okula göndermeye karar veriyor. Ali başlarda gönülsüz olsa da Ozan Hocanın odasına girince durum bir nebze de olsa değişiyor, zira Ozan Hocada sadece Ali'nin gördüğü ama ilk bakışta çözemediği gizemli birtakım şeyler var; başının üzerinde uçuşan ışıklı bir top gibi, Cirt. Babası Ali'yi yurda bıraktıktan sonra, Ali'nin Cirt'i görebildiğini farkeden Ozan Hoca, Ali'ye kapağında herhangi bir yazı olmayan garip bir kitap veriyor ve bu kitabı okumasını daha sonra bu kitap üzerine konuşmak istediğini söylüyor. Buraya kadar nispeten sakin ilerleyen kitabımızda ne eksik dostlar? Evet; okulun iri kıyımları tarafından zorbalığa uğrayan, zeki mi zeki bir öğrenci, Armağan. Ali, Armağan'la tanışıyor önce; ve tabi ki onunla takılmaya başlayınca da Armağan'ın zorbaları Necmi ve kankalarıyla. Sonrasında ise kitabımız tam bir hız treni... Farklı boyutlara kapı açan geçitaçarlar, kader kitapları, birbirinden farklı halklar, güç taşı, güç taşına hükmedebilmek için çözülmesi gereken formüller ve bir de kötü niyetli bir örgüt, Zativa! Ali, Armağan, Sara, Ziya, Ozan Hoca ve Dr.Lev'in tüm boyutlarda huzuru sağlayabilmek adına atıldıkları, Ali'nin onu öylece terk ettiği söylenilen annesi Uğur'a kadar uzanan büyük bir macera... Kısacası dostlarım, hazır karne dönemi de yaklaşıyorken, çocuklarımıza dostluğu, arkadaşlığı, fedakarlığı, pes etmemeyi öğretecek harika bir karne hediyesi. TAVSİYEMDİR. Kitapla ve huzurla. Her Ay Okuyanlar KulübüHer Ay Okuyanlar Kulübü Seher Keklik ŞengülSeher Keklik Şengül CirtCirt
Cirt
2023 26. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 13:01
Merhaba arkadaşlar bugün size Seher keklik ŞengülSeher keklik Şengül kaleminden @bilgiyolukultur dan yayınlanan #CİRT kitabı ile geldim. Kitap fantastik tarzda yazılmış prta okul çağındaki çocuklarımıza özellikle hitap ediyor. Kurgusu ve heyecanı bitmeyen bir kitap sizlerinde severek okuyacağınızı düşünüyorum. Yazarımızın ilk kitabı olan #CİRT @bilgiyolukultur yayınlarının gerçekleştirdiği “Ergenin Yaşamına Tanık Olmak” yarışmasında 2. Olmuş bu güzel kitap yazarımızın şuan üzerinde çalıştığı yeni bir kitabıda varmış kısa sürede okuyucusuyla buluşur umarımYazarımızın başarıları ve kalemi daim olsun. Ali küçükken kaybolan annesinin ardından babasıyla yaşamış ama annesine olan benzerliği babasının annesine olan öfkesini Ali’den çıkartmasına sebep olmuş. Okulunda başarı sağlayamayan okula gitmek istemeyip kaçan Ali kavgayada karışınca elinde bir zarfla okulda gönderilir. Babası ve üveyannesinin kararı ile yatılı okulda okumaya başlar ve okula gittiği ilk anda tuhaflıkları fark etmeye başlar. Bu okulda gerçek dostlarını bulan Ali arkadaşları ile birlikte keşfettikleri yeni boyutları keşfeder ve boyutlar arası bir sorunun ortasında bulurlar kendilerini insanların kaderi bu çocukların elinde artık.
Fantastik Roman
2023 54. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2023 03:27
Her Ay Okuyanlar KulübüHer Ay Okuyanlar Kulübü 2 yetişkin 1 çocuk kitabı okumalarıma hızla devam ediyorum ve bugün fantastik türünde, beni maceradan maceraya sürükleyen kitabım ile sizleri tanıştırmak istiyorum. Okulda karıştığı kavga yüzünden yatılı okula gönderilen Ali, sıradan bir okula kayıt yaptırdığını düşünürken yavaş yavaş gelişen tuhaflıklara anlam veremez ve neler olduğunu çözmek ister. Ozan Hoca 'nın tuhaf paltosu, Ali' ye okuması için verdiği kitap, havada süzülen ışık topu, kitapta yazanları sadece Ali'nin görmesi ve daha bir çok sıradışı olay gelişir. Ali bu yeni okulda ki tek dostu olan Armağan ile hiç bilmedikleri bir maceraya atılırlar. Ali'nin annesine ne olmuştu? Ozan Hoca 'nın verdiği kitapta neler yazıyordu? Havada süzülen ışık topunu neden sadece Ali görüyordu? Gizli geçitte Ali' yi neler bekliyordu? Peki Cirt ne demekti? Tüm bu soruların cevabını merak ediyorsanız kitabı alıp okumalısınız. Karne hediyesi olabilecek güzellikte bu eseri orta okul düzeyinde tüm çocuklara tavsiye ediyorum. Not : Bilgiyolu Kültür Yayınları’nın 2022 yılında İlk Gençlik Edebiyatı alanında “Ergenin Yaşamına Tanık Olmak’’ başlığıyla Macera ve Dedektiflik Romanı türlerinde düzenlediği yarışmanın sonucunda Cirt 2. olarak ödüle layık görülmüştür.
2025 1. kitabı
Yazarının ilk ve tek kitabıdır kendisi. Ders araştırmam olduğundan dolayı okuduğum bir kitap. Yazarı da kitap gibi sevimli birisi. Fantastik türde Türk edebiyatımızda eser bulmak biraz zor, yeni yeni yazarların çıkıp bu eksiklikte bir şeyler yazması güzel bir şey. Kitaptan bahsedecek olursam eğlenceli vakit geçireceğiniz, hayatın koşuşturmasında çocukluğuma döneyim de bir şeyler okuyayım dediğinizde tercih edebileceğiniz eserlerden. Baskıcı eğitme rolü de üstlenmediği için çocuklar için de sıkıcı olmayacak. Keyifle acaba sonra ne olacak diyebileceğiniz, çocuklarınızın yanında sizin de merakla devamını bekleyeceğiniz bir kitap. İkinci kitabının gelmesini bekliyorum, eksik kaldığını düşünüyorum ayrıca bir de olumsuz bir düşünce olarak bazı yabancı kelimelerin kafa karıştırıcı olması. Okurken bu hangisiydi diye düşündüğümü hatırlıyorum, bunun çocuklar için de kafa karıştırıcı olabileceğini düşünüyorum.
2023 199. kitabı
CirtCirt Seher Keklik ŞengülSeher Keklik Şengül #fantastik ve #macera yüklü eserleri sever misiniz? Peki ödüllü eserler ilginizi çeker mi? Hemde nasıl derseniz #cirt tam sizlik Öncelikle Cirt eseri @bilgiyolukultur yayınlarının 2022 yılında İlk Gençlik Edebiyatı alanında“Ergenin Yaşamına Tanık Olmak’’başlığıyla Macera ve Dedektiflik Romanı türlerinde düzenlediği yarışmada 2.ilk ödülüne layık görülmüş Okuduğu okulda akran zorbalığına maruz kalan Alı,babası tarafından bir zamanlar kendisinin de gittiği yatılı okula gönderilir.Alı bu duruma cok içerlesede babasının ilgisizliği canına tak ettiği icjn bu kararı sorgulamaz,kabullenir.Alı,beş yaşındayken annesinin gittiği alışverişten bir daha dönmemesi sonucunda annesiz kalmış iyice yalnızlaşmıştır.Babası tarafından her daim annesiyle ilgili kötü sözler duysada Alı babası gibi düşünmüyor,kesinlikle annesinin başına bir iş geldiği için evine geri dönemediğine inanmaktadır. Babası tarafından okula bırakılan Alı,daha okula adım atar atmaz,karşılaştığı acayipler karşısında şaşır Çantasını Ozan Bey in odasında unuttuğu farkeden Alı,çantasını almak icin içeri girdiğinde gördüğü o ilginç şey kafasına takılsada Ozan Hocasının verdiği cevabı makul bulup,kabullenir.Kalacağı odaya yerleştiğinde Ozan Hoca,odasına gelip,kendisine kırmızı deri kapaklı bir kitap verir,okuduktan sonra odasına geri gelmesini söyler.Hocasının verdiği kitabı incelemeye başlayan Alı,Hoca sının ilginç paltosunu unutamaz.Dışardan gayet normal gözüken paltonun cebine,o kocaman ansiklopedi ebadındaki ciltli kitabın nasıl sığdığına şaşırır. Okul arkadaşı Armağan la birlikte çıktığı okulun bahçesinde,Ozan Hoca nın Şerif e hediye ettiği Pascal ın tasmasına dokunduğu anda yaşadığı sıra dışı olayla iyice şaşkına uğrar Okulda ki tek yakın arkadaşı Armağan ile çıktığı bu gizemli yolculukta
2023 51. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2023 23:00
Haftanın ilk gününden herkese selam Seher Keklik Şengül tarafından ilk kitabı olarak kaleme alınan ve @bilgiyolukultur tarafından düzenlenen ilk gençlik romanı yarışmasında da 2.olan "Cirt" kitabıyla geldim... Kitabın konusuna gelecek olursam ilk gençlik çağındaki bir çocuğun yaşadığı maceralar fantastik bir hikayede anlatılıyor. Ürkek bir gençten kendine güvenen bir bireye dönüşme hikayesinde arkadaşlığın önemi de vurgulanıyor. Küçük yaşına rağmen hayatında birçok zorlukla karşılaşan Ali, yatılı okula yazılmıştır. Ama bu yatılı okul sıradan bir okul değildir. Ali ve arkadaşını sıradışı maceralar beklemektedir bu okulda. Peki bu fantastik dünyada başlarına neler geldi dersiniz? Cevap tabii ki kitapta saklı. Yaz tatiline yaklaştığımız bu günlerde ortaokul düzeyindeki çocuklarınıza bu kitap güzel bir hediye olabilir. @bilgiyolukultur yayınevi tarafından basılan Cirt'i SuSu tavsiyesiyle okudum.