Açlık
2023 6. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2023 21:15
(SPOILER) Açlık, açıklık, fakirlik, yoksulluk, dilencilik, delilik, bu terimlerin hepsinin tek bir kitapta toplandığına inanabilirsiniz. Hangimiz, hangi birimiz ölmeyi bırak bir yerde bayılıp kalacak kadar aç bekledik, yiyecek bir lokma ekmek bulamadık. Kahramanımız adını bile hatırlayamadıgım kahramanımız kendi çapında bir yazardır. Kitabın başladıgı zamanlarda kiralık bi evde kafasını sokacak bir yeri henüz varken daha yeni bir kaç iş arayışına girmiş ancak bulamamışken her gün dışarılarda aylak aylak gezen ve günlerini güya bir şeyler yazmaya çalışarak geçiren bir karakterdir. Benim kendi karakterime göre bu tip insanlardan hiç haz etmem o yüzden kitabı okurken çok zorlandım ve yer yer çok sinirlendim ama hiç üzülmedim, açlıktan ölse dahi üzülmedim. Ayda yılda bir yazı yazabilirse ve gazeteden kabul edilirse yazdıgı yazı 10 kron kadar para elde edebiliyo ve bunuda kocaman bir savurganlıkla 1 ayda şans yüzüne gülerse anca kazanabildigi parayı tek günde harcayan birisi. Geri kalan günlerini de açlıktan ölmek üzere olarak geçirir. Kendi zihninde çok gururlu birisi ancak kendini hep birilerinden para isterken buluyor ve dışardan onu tanımayan bir insan onun kılığını, kıyafetini, davranışını görünce onu dilenci zanneden insanlara karşı çok öfkelenen ve o insanın ne anasını ne babasını bırakan birisi. Halbuki gerçektende bir dilenci ve bir hırsız. Dediğim gibi karakterin işe yaramaz olması ve ölse dahi çalışmadığı icin çok kızgındım ama son ana kadar kitabın güzel olabilecegini düsünmüstüm ancak kitabında sonu bu kadar mı kötü olabilir. Başka iş yapmayan sadece yazı yazarak hayatını kazanmaya çalışan "çalışan " bir insan açlıktan ölecekken bile yazı yazarak para kazanmaya çalışan bir adam bir gemiye gidip beni alın ne isterseniz yaparım diyor ve o zamana kadar işe
İnceleme
AçlıkKnut Hamsun · Varlık Yayınları · 201735,6bin okunma