·520 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2023 17:00 Martin Eden ilkokul eğitimini yarıda bırakmış kaba saba bir gençtir. Gemicilikle uğraşan bu genç, Arthur adında genci bir kavgadan ayırmasıyla başlayacaktır hikayemiz. Arthur Martin Eden'in cesareti ve kişiliğine hayran kalmış ve onu aile evine götürür. Martin için her şey o zaman başlar. Ruth'u ilk gördüğünde adeta vurulmuştur. Ama o ev, yaşam tarzı, kıyafetler bile Martin'in oraya ait olmadığı hissine kaptırır. Fakat Martin bu güzel kızımıza olan aşkından değişmek ister ve Ruth'un ona yardım etmesini isteyerek devam eder. Daha fazla yazarak anlatmak istemiyorum. (yanlışlıkla spoiler verebilirim.) Martin Eden, bir aşk kitabından öte insanın kendi içine işlemesi gereken bir kitap olmuştur. Eden’ın kişiliği değişmese bile insanların hatta onu seven herkesin sevgi adı altında değil de sadece ünlenmesiyle ona değer vermesi olmuştur. Kendi için değil de hep sevdiği kadın için çabalayan bu genç istediği başarıya ulaştığında mutlu değildi. Mutlu olmamasının sebebi kendi için yapmıyor oluşuydu. Beni gerçekten etkileyen bir kitap oldu. ilk başlarda sıksa bile bırakmadan okumak lazım diye düşünüyorum. Ben üç kez yarıda bıraktığım için çok pişmanım.