Bazı kurgular sizi gerçeğe alıştırır
2023 36. kitabı
Sevdiğinizin sağlıklı yaşaması için onu yıllar sonra görmeyi göze alır mıydınız? Yoksa bu da bir tür ölüm gibi mi? . Besim ile Kadriye... Çocukları olsun diye her yolu deneyip sonunda tıbbın gelişmişliğinden yararlanarak isteklerine kavuşurlar ancak 5 yaşına gelen çocukta henüz tedavisi olmayan bir sayrılık olunca Krayonik firmasında dondurma işlemi yaptırırlar. Sağlık alanında büyük atılımlar olmuştur. Nasılsa en kısa sürede buna da bir çözüm bulacaklardır diye düşünürler. . 30 yıl sonra artık yaşlanmış olan çift, Krayonik'in yıllık ödemesini yapamayacak duruma gelirler. Varını yoğunu satmışlar, para isteyecekleri herkesle iletişime geçmişler ancak 70 bin dolar çok paradır. Sonunda hiç düşünmedikleri bir çareyi uygulamak durumunda kalırlar. . Gazeteci Metin, Krayonik'in gizli işler çevirdiğini, sayrıları denek olarak kullandığını, bilgi gizlediğini eski bir cinayet dolayısıyla öğrenir, bir açıklarını bulmak için bir kâğıt toplayıcısıyla anlaşır. Çöpten çıkacak işe yarar bilgi arayışındadır. . Denek 11, karısı için çok zor koşullara katlanmıştır. Ancak birileri onun varlığını öğrenir. . Bir tetikçi, gizliden gizliye olayları izler. En son bir eve girip adamı beklemeye başlar. . Krayonik'teki yapay zekâ Selma, insanî duyguları anlaması için oluşturulmuş bir hologramdır. Şirketin işleyişini yürüten yüzüdür. . NöroMirage gerçekten insanlara yardım eden bir firma mı? . Krayonik kimin yaşayacağını mı belirliyor? . Besim'in göze aldığı son ne? . Metin, Denek 11, Kâğıtçı, Tetikçi neden Rus ruleti oynuyor? . Bir ailenin dramı, sağlık alanını ele geçiren bir şirket, sevdiklerini yaşamaları için yarı öldüren kişiler, çaresizlik, intikam, hırs, gizem, beklenmeyen kovalamacalar... Beklenmeyen bir son. İyi de neden böyle oldu? . Çok güzel bir kurguyla yakın geleceği anlatmış yazar. Gitgide merak duygusu tırmanıyor. Akıcı, mantıklı anlatım, olay örgüsü ince, gelecek öngörüsü yerinde. Kaliteli bir okuma deneyimi isteyenlere öneririm. Güzeldi. . Betikle esen kalın.
Bilim-Kurgu
ÇözülmeTevfik Uyar · Destek Yayınları · 2022171 okunma
Çok sürükleyici bir kurgusu varmış👍bilim-kurgu ya olan önyargımı yıkar😅bende alayım hemen😊
Betikevi
Bu yazarı gördüğün yerde al 😁 Diğerlerini de öneririm.