Otomatik Portakal
2023 22. kitabı
Uzun ve yorucu kitaplar okuyorsanız araya alabileceğiniz bir solukta okuyup bitirebileceğiniz bir kitap.Anlatımı biraz farklı zira okuyanlar ne demek istediğimi anlar midenize kramplar girebilir. İnsanı insan yapan özgür iradesidir aksi halde insanlıktan çıkıp otomatik mekanizmaya dönüşür.Özgür iradeyle seçilen kötülüğün,iyilikten daha evla olduğu anlatılmaktadır. Kitap bittikten sonra direkt olarak filmini izledim ve yazarın betimlemesiyle aynı olduğunu görmek beni çok şaşırttı. olayların iyi bir karakter üzerinden değil de, kötü kalpli bir ana karakter ağzından yazılması ile ilginç bir kitap. Başta nefret ettiğimiz baş karakter Alex’e sonlara doğru önyargı yaptığımızı düşündürüyor.yaptıklarını günümüzde haberlerde duysak çoğumuzun idam cezası isteyeceği bir insan olan alex'e kitap ilerledikçe alışıyoruz. hatta çoğu yerde başına gelenlere üzülüyoruz bile... farklı bir bakış açısı ile yazılmış Tavsiye
Hayata Dair
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,1bin okunma