·353 syf.····Okunma: 14 Temmuz 2023 20:57 Murakimi'nin klasik tarzindan şaşmamış okumasi zevkli bir eser. Kesinlikle beğendiğimi söylemeliyim. Kendi halinde hayatını sürdüren başkahraman senelerdir görüşmediği çocukluk arkadaşından gelen koyun fotoğrafı üzerine mini bir maceraya atılıyor.
Basit bir reklam broşüründe yayınlandığı çayırda otlayan koyun fotoğrafı gizli koyun cemaatinin dikkatini çeker ve fotoğrafın çekildiği yeri bulmasını isterler. Tehdit, şantaj ve sonuna koyduğu ödül sebebiyle kahramanımız ister istemez bu teklifi kabul eder. Uzun sürecek zorlu bir yolculuğa çıkar.
Kiraptaki doğa tasvirleri muhteşemdi. Murakimi'nin diğer eserlerini okuduğunuzda da bu dikkatten kaçmaz. Koca heybetli bir dağ, sessizlik, kendi halinde kalma ve uzun uzun düşünme. Tüm bunları büyülü hikaye ile çok güzel harmanlayarak sunar yazar. Durumu tasvir edişi romanın en sevdiğim kısmı oldu. Olaya değil, sürece odaklanma var. Süreç çok akıcı anlatılıyor.
En çok doğada sessiz kalma ile ilgili kısımları sevdim diyebilirim. Kitapta kısım kısım sessizliğe vurgu yapmış ve övmüş Murakami. Var olan sesleri de kulağınıza çalınacak şekilde tasvir etmiş.
Kesinlikle okunması gereken bir yazar. Bu kitabı size çok şey katacak. Kahramanla beraber siz de yolculuğa çıkacak ve sürece dahil olacaksınız.