Nihan Kaya'nın İyi Toplum Yoktur'dan sonra okuduğum 2.kitabıydı ve kitabı okumadım aslında yazarla sohbet etmişim gibi hissettim. Ekşi sözlükte yazarla ilgili yazılan şeyleri gördüğümde üzüldüm çünkü gerçekten Nihan Kaya'nın dilini anlamamış ve kitaplarını bir kez bile okumamış kişilerin böyle yorumlar yapabildiğini düşünüyorum.
Çocuk ruhundan ve çocuğun toplum tarafından kurban edildiğini ve maalesef çok eğitimli ve çok yönlü düşünen çoğu kişinin böylesine konularda bile çocuğu nasıl yok saydığını, yok saydığımızı ve yok sayılan çocuğun ve onun acılarının toplumda ne gibi sıkıntılar oluşturduğunu anlatıyor.
Anne-Baba ve çocuk ilişkisine dair bir çok tabularınız eminim ki bu kitabı okuduktan sonra yıkılacaktır doğrusu anne babaya, onlara karşı gelinemez otorite figürleri olarak bakan çoğu kişinin eğer içerisindeki bu tabuları çok fazla içselleştirmişse yıkılacağını düşünmüyorum aksine yazara nefret bile duyabilirler.
Ben bu incelemeye ne yazarsam yazayım kitabı alıp okumanızdan daha etkili bir sonuç vermeyeceği gibi yazdıklarım çok fazla yüzeysel kalabilir o yüzden bu tarz kitaplar ilginizi çeksin ya da çekmesin kendi çocukluğunuzu anlamak adına ya da ileride bilinçli ebeveynler olmak adına bunları bir kenara bırakırsak bile küçücük bir çocuğu anlayabilmek için bile okunabilir çünkü yazarında kitabın son cümlesinde dediği gibi eğer çocuğu ve onun acılarını önemsemezsek bu toplum hiçbir zaman iyileşemez.